İstanbul ve Yalova’da şiddetli yağışlar nedeniyle okullar 16 Ekim Cuma günü tatil edildi. Vali Davut Gül, 2 kişinin hayatını kaybettiğini duyurdu.
İstanbul Valisi Davut Gül, kentte etkili olan şiddetli yağışlar nedeniyle 16 Ekim Cuma günü de okulların tatil edildiğini duyurdu. Vali Gül, kamuda idari izinlerin de yarın devam edeceğini belirtti. Yaşanan afet sonucunda 2 kişinin hayatını kaybettiğini, 3 kişinin ise hastanede tedavi gördüğünü açıkladı. İstanbul’un ardından Yalova’da da eğitime 1 gün ara verildiği bildirildi.
Marmara Bölgesi’ni etkisi altına alan ve İstanbul’un birçok ilçesinde sele neden olan yoğun yağışlar hayatını kaybeden vatandaşların sayısını artırdı. Afetin ardından bölgedeki bazı illerde eğitime bugün ara verilmişti. Valilikler tarafından yapılan yeni açıklamalara göre tatil kararı cuma gününe de uzatıldı.
İstanbul Valisi Davut Gül’ün İstanbul’da eğitime 1 gün ara verildiği yönündeki duyurusunun ardından Yalova Valiliği de cuma günü okulların tatil edildiğini bildirdi. Bu kararlar, öğrencilerin ve eğitim personelinin güvenliğini sağlamayı amaçlıyor.
Vali Gül, AFAD Müdürlüğü’nde yaptığı açıklamalarda, İstanbul’a düşen yağış miktarının 261 kilograma ulaştığını, bunun geçmiş yıllara göre yüksek bir oran olduğunu belirtti. Sahada 46 bin 597 personelin görev yaptığını ve 2722 kişinin kurtarıldığını ifade etti. 14 noktada küçük çaplı kurtarma çalışmalarının devam ettiğini, barınma sorunu yaşayanların güvenli yerlere yerleştirildiğini ekledi. Ayrıca, 16 yolun ulaşıma kapalı olduğunu ve çalışmaların sürdüğünü bildirdi.
İçişleri Bakanı Mustafa Çiftçi de yaptığı değerlendirmede, İstanbul başta olmak üzere Marmara genelinde etkili olan yağışlar sonucunda 2 vatandaşın hayatını kaybettiğini belirtti. Uyarı verilen illerde toplam 9 bin 588 ihbar alındığını ve bunlardan 9815’inin İstanbul’da gerçekleştiğini söyledi. Bakan Çiftçi, İstanbul’da 2 gün eğitim ve öğretime ara verildiğini, Sakarya, Yalova ve Kocaeli’de de yarın okulların tatil edildiğini aktardı.
Reklam & İşbirliği: [email protected]