DOLAR 32,3336 0.17%
EURO 34,8508 -0.1%
ALTIN 2.448,600,18
BITCOIN %
İstanbul
11°

HAFİF YAĞMUR

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Bakanlık, E-İhracatta Dijitalleşme ve Destekleme Çalışmalarını Sürdürüyor
  • İlk Haberler
  • Ekonomi
  • Bakanlık, E-İhracatta Dijitalleşme ve Destekleme Çalışmalarını Sürdürüyor

Bakanlık, E-İhracatta Dijitalleşme ve Destekleme Çalışmalarını Sürdürüyor

ABONE OL
Mart 10, 2024 18:02
Bakanlık, E-İhracatta Dijitalleşme ve Destekleme Çalışmalarını Sürdürüyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL

2023 Yılı Faaliyet Raporu’ndan Çıkan Sonuçlar

Bakanlık tarafından yayımlanan “2023 Yılı Faaliyet Raporu”na göre, e-ihracatta dijitalleşme ve destekleme çalışmaları devam ediyor. Bu kapsamda hazırlanan destek paketi çerçevesinde, şirketlere, e-ihracat konsorsiyumlarına, perakende e-ticaret sitelerine ve B2B platformlarına çeşitli alanlarda destekler sağlanıyor.

Geçen Yılın Değerlendirmesi

Geçen yıl, iki pazar yeri, dört perakende e-ticaret sitesi, dört e-ihracat konsorsiyumu ve 89 şirket destek kapsamına alınırken, 159 yararlanıcı ön onay başvurusunda bulundu. 2023’ün ilk üç çeyreğinde 36 milyon lira destek ödemesi yapıldı.

Kolay İhracat Platformu ve E-KİP

“Kolay İhracat Platformu” aracılığıyla 71 binden fazla kayıtlı kullanıcıya ulaşıldı. Bu platform sayesinde ihracatçılara ve girişimcilere ihracat süreçlerinde gereken bilgiler ücretsiz olarak sunuluyor. Ayrıca, “e-Kolay İhracat Platformu” çalışmalarıyla e-ihracat alanına odaklanılıyor.

Türkiye E-İhracat Platformu

Bakanlık, “Türkiye E-İhracat Platformu” ile ülkenin ihracatçı envanterini dijital ortama taşımayı amaçlıyor. Böylece milli bir dijital B2B platformu kurularak firmalara e-ihracat yapma imkanı sağlanacak.

İlerleyen Süreç

Bakanlık, e-ihracat alanındaki çalışmalarını Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği ile Türkiye İhracatçılar Meclisi ile işbirliği yaparak sürdürmeyi planlıyor.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

300x250r
300x250r