DOLAR 32,4504 -0.15%
EURO 34,8290 -0.66%
ALTIN 2.441,260,23
BITCOIN %
İstanbul
14°

HAFİF YAĞMUR

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Bakanlık, E-İhracatta Dijitalleşme ve Destekleme Çalışmalarını Sürdürüyor
  • İlk Haberler
  • Ekonomi
  • Bakanlık, E-İhracatta Dijitalleşme ve Destekleme Çalışmalarını Sürdürüyor

Bakanlık, E-İhracatta Dijitalleşme ve Destekleme Çalışmalarını Sürdürüyor

ABONE OL
Mart 10, 2024 18:02
Bakanlık, E-İhracatta Dijitalleşme ve Destekleme Çalışmalarını Sürdürüyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL

2023 Yılı Faaliyet Raporu’ndan Çıkan Sonuçlar

Bakanlık tarafından yayımlanan “2023 Yılı Faaliyet Raporu”na göre, e-ihracatta dijitalleşme ve destekleme çalışmaları devam ediyor. Bu kapsamda hazırlanan destek paketi çerçevesinde, şirketlere, e-ihracat konsorsiyumlarına, perakende e-ticaret sitelerine ve B2B platformlarına çeşitli alanlarda destekler sağlanıyor.

Geçen Yılın Değerlendirmesi

Geçen yıl, iki pazar yeri, dört perakende e-ticaret sitesi, dört e-ihracat konsorsiyumu ve 89 şirket destek kapsamına alınırken, 159 yararlanıcı ön onay başvurusunda bulundu. 2023’ün ilk üç çeyreğinde 36 milyon lira destek ödemesi yapıldı.

Kolay İhracat Platformu ve E-KİP

“Kolay İhracat Platformu” aracılığıyla 71 binden fazla kayıtlı kullanıcıya ulaşıldı. Bu platform sayesinde ihracatçılara ve girişimcilere ihracat süreçlerinde gereken bilgiler ücretsiz olarak sunuluyor. Ayrıca, “e-Kolay İhracat Platformu” çalışmalarıyla e-ihracat alanına odaklanılıyor.

Türkiye E-İhracat Platformu

Bakanlık, “Türkiye E-İhracat Platformu” ile ülkenin ihracatçı envanterini dijital ortama taşımayı amaçlıyor. Böylece milli bir dijital B2B platformu kurularak firmalara e-ihracat yapma imkanı sağlanacak.

İlerleyen Süreç

Bakanlık, e-ihracat alanındaki çalışmalarını Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği ile Türkiye İhracatçılar Meclisi ile işbirliği yaparak sürdürmeyi planlıyor.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.