DOLAR 32,2053 -0.22%
EURO 35,1156 -0.22%
ALTIN 2.498,171,32
BITCOIN 21568610,06%
İstanbul
16°

HAFİF YAĞMUR

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Engelli Adaylar için Kura Yerleştirme Başvuruları Başladı

Engelli Adaylar için Kura Yerleştirme Başvuruları Başladı

ABONE OL
Mayıs 7, 2024 17:09
Engelli Adaylar için Kura Yerleştirme Başvuruları Başladı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

ÖSYM’den Yeni Duyuru: Kura Yerleştirmeleri İçin Başvurular Alınıyor

ÖSYM’nin internet sitesinde yer alan duyuruya göre Engelli Kamu Personel Seçme Sınavı ve Engellilerin Devlet Memurluğuna Alınmaları Hakkında Yönetmelik uyarınca, kura usulüyle yapılacak yerleştirmeler için adaylardan başvuru alınacak.

Kimler Başvurabilir?

İlköğretim ile özel eğitim iş uygulama merkezi ya da okulu mezunu olan veya EKPSS’nin geçerlik süresi içinde mezun olabilecek durumda olan engelli adaylar başvuruda bulunabilecek. Bu adaylar sınava girmeyecek, sadece kuraya katılmak için başvuru yapacak.

Başvuru Süreci ve Şartları

Başvuru işlemleri için adaylar, 21 Mayıs‘a kadar sürecek olan başvuru sürecinde başvurularını ÖSYM başvuru merkezleri aracılığıyla veya bireysel olarak ÖSYM’nin resmi internet sitesi veya mobil uygulaması üzerinden gerçekleştirebilecekler.

EKPSS kura için sistemde engel bilgisi bulunmayan adayların, ÖSYM Başvuru Merkezlerine gelmeden önce Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı İl Müdürlüğünden başvuru yapacakları engel grubunu belirtir onaylı “ön kabul ve taahhüt beyanı” belgesini edinmeleri gerekmektedir.

Başvuru Süresi ve Şekli

Adaylar, kura için başvurularını 21 Mayıs mesai saati bitimine kadar ÖSYM başvuru merkezlerinden veya aynı gün saat 23.59’a kadar ÖSYM’nin resmi internet sitesi veya mobil uygulaması üzerinden yapabileceklerdir.

657 sayılı Devlet Memurları Kanunu’nun değişik 48’inci maddesi 7’inci fıkrası hariç diğer koşulları taşıyan adaylar başvuruda bulunabilecektir.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.