DOLAR 32,4504 -0.15%
EURO 34,8290 -0.66%
ALTIN 2.441,260,23
BITCOIN %
İstanbul
14°

HAFİF YAĞMUR

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Fransa Ukrayna’ya Askeri Birlik Göndermeyecek

Fransa Ukrayna’ya Askeri Birlik Göndermeyecek

ABONE OL
Mart 8, 2024 16:03
Fransa Ukrayna’ya Askeri Birlik Göndermeyecek
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Fransa Savunma Bakanı Sebastian Lecornu’dan Açıklama

Fransa Savunma Bakanı Sebastien Lecornu, Ukrayna’ya askeri birlik göndermeyi planlamadıklarını belirtti. Lecornu, Rusya-Ukrayna Savaşı’na ilişkin önemli değerlendirmelerde bulundu.

Fransız Firmalar Ukrayna’da Askeri Malzeme Üretecek

Lecornu, konuk olduğu BFMTV kanalında Ukrayna’ya askeri birlik göndermeyi düşünmediklerini ifade ederken, 3 Fransız firmanın Ukrayna’da dron parçaları gibi askeri malzeme üretmek için Ukraynalı firmalarla ortaklık kuracaklarını duyurdu. İlerleyen zamanlarda bu firmaların mühimmat üretimine de geçebileceğine işaret etti.

Emmanuel Macron’dan Güçlü Destek Açıklaması

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, Ukrayna’ya destek konulu konferansta yaptığı konuşmada, “Rusya’nın savaşı kazanmaması için gereken her şeyi yapacağız” dedi. Macron, Ukrayna’ya asker göndermeyi “ihtimal dışı” bırakmamaları gerektiğini vurguladı.

Macron’un bu açıklamaları sonrasında Avrupalı siyasiler, NATO ve AB’nin Ukrayna’ya askeri birlik göndermeyeceğine dair açıklamalar yaptı.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.