DOLAR 32,2905 0.06%
EURO 34,9727 -0.08%
ALTIN 2.447,120,04
BITCOIN 1993482-1,23%
İstanbul
16°

KAPALI

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

İspanya, Batı Şeria’daki İsrail Yerleşimcilerine Yaptırım Uyguluyor
  • İlk Haberler
  • Dünya
  • İspanya, Batı Şeria’daki İsrail Yerleşimcilerine Yaptırım Uyguluyor

İspanya, Batı Şeria’daki İsrail Yerleşimcilerine Yaptırım Uyguluyor

ABONE OL
Mart 4, 2024 16:03
İspanya, Batı Şeria’daki İsrail Yerleşimcilerine Yaptırım Uyguluyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Albares: “Sessizlik ve Eylemsizlik Mağdurların Aleyhine Sonuç Verir”

İspanya Dışişleri Bakanı Jose Manuel Albares, Meclis Avrupa Birliği (AB) Karma Komisyonu’nda yaptığı konuşmada, iki hafta önce açıkladıkları kararın eyleme geçtiğini duyurdu. Albares, “Batı Şeria’da Filistinlilere şiddet eylemlerinde bulunan Yahudileri durdurma ve onlara yaptırım uygulama konusunda İspanya’nın tek taraflı hareket edebileceği” sözlerinin hayata geçirildiğini belirtti.

İspanya, Şiddet Yanlısı İsrailli Yerleşimcilere Yaptırım Uygulama Kararı Aldı

Albares, AB zirvesinde Macaristan’ın engellemesi sonucu ortak bir karar alınamamasının ardından İspanya hükümetinin Batı Şeria’da bulunan “şiddet yanlısı 12 İsrailli yerleşimciden oluşan ilk gruba” yönelik yaptırım uygulama prosedürlerini başlattığını açıkladı. Albares, sessizliğin ve eylemsizliğin her zaman mağdurların aleyhine sonuçlar doğurduğunu vurguladı.

İspanya, Filistinli Mültecilere Yardım ve Uluslararası Adalet Divanı’na Destek Sağlayacak

Albares ayrıca, İspanya’nın AB’den, Birleşmiş Milletler (BM) Yakın Doğu’daki Filistinli Mültecilere Yardım ve Bayındırlık Ajansı’na (UNRWA) fon sağlamaya devam etmesini, İsrail aleyhine açılan soykırım davasının görüldüğü Uluslararası Adalet Divanı’nı (UAD) desteklemesini ve AB-İsrail Ortaklık anlaşmasının BM insan hakları ve uluslararası insancıl hukuka uyumunun gözden geçirilmesini talep ettiklerini aktardı.

İspanya, İki Devletli Çözüm ve Filistin Devleti Kurulması Çağrısını Yineledi

Albares, konuşmasında aynı zamanda iki devletli çözüm önerisini yineleyerek, “bir koridorla birbirine bağlanan, limanı, denize erişimi olan ve başkenti Doğu Kudüs’te olan tek bir Filistin ulusal otoritesi altında bir Filistin Devleti’nin kurulmasını” savundu.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.