DOLAR 32,2053 -0.22%
EURO 35,1156 -0.22%
ALTIN 2.498,171,32
BITCOIN 21625011,11%
İstanbul
18°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Küresel Piyasalar Haftalık Değerlendirme

Küresel Piyasalar Haftalık Değerlendirme

ABONE OL
Mayıs 4, 2024 18:07
Küresel Piyasalar Haftalık Değerlendirme
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Fed’in Faiz Kararı ve Jerome Powell’ın Açıklamaları

Fed, politika faizini sabit tutarak enflasyon hedefine ulaşılamadığını belirtti. Jerome Powell, faizlerin uzun süre yüksek kalabileceği sinyali verdi. Piyasalarda faiz indirim beklentileri arttı.

ABD Borsası ve Şirket Haberleri

ABD’de istihdam artışı yavaşladı. Amazon’ın geliri beklentilerin üzerinde gelirken, Apple hisse geri alımı açıkladı. Starbucks ve AMD ise beklenenin altında finansal sonuçlar açıkladı.

Avrupa Borsaları ve ECB Açıklamaları

ECB, enflasyonla mücadelede adımlar atacağını belirtti. Almanya’da enflasyon düşük seviyede kalmaya devam ederken, imalat sanayi PMI verileri olumlu sinyaller verdi.

Asya Borsaları ve Ekonomik Veriler

Asya borsalarında pozitif seyir öne çıktı. Japonya’da işsizlik oranı artarken, Çin’de imalat sanayi PMI verileri beklentilerin üzerinde geldi.

Türkiye ve Borsa İstanbul

Borsa İstanbul’da rekorlar kırıldı, BIST 100 endeksi tüm zamanların en yüksek kapanışını gerçekleştirdi. İslam Kalkınma Bankası’nın 50. yıl dönümü dolayısıyla Türkiye’nin ekonomik durumu değerlendirildi.

Bu hafta, Merkez Bankaları ve şirket haberleriyle birlikte küresel piyasalarda hareketlilik yaşandı. Gelecek hağfta ise ekonomik veriler ve açıklamalar yine piyasalarda etkili olacak.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.