DOLAR 32,4504 -0.15%
EURO 34,8290 -0.66%
ALTIN 2.441,260,23
BITCOIN %
İstanbul
16°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Mark Zuckerberg, Meta’nın Yapay Zeka Vizyonunu Güçlendiriyor

Mark Zuckerberg, Meta’nın Yapay Zeka Vizyonunu Güçlendiriyor

ABONE OL
Mart 26, 2024 16:03
Mark Zuckerberg, Meta’nın Yapay Zeka Vizyonunu Güçlendiriyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Meta CEO’su Mark Zuckerberg, DeepMind araştırmacılarına yönelik bir hamleyle firmanın yapay zeka teknolojilerine verdiği önemi vurguladı. The Information internet sitesinin iddiasına göre Zuckerberg, bu araştırmacılara iş teklifinde bulundu.

Zuckerberg’ten Önemli İş Teklifleri

Zuckerberg, Meta‘nın yapay zeka alanındaki çalışmalarını güçlendirmek amacıyla DeepMind araştırmacılarına kişisel e-postalar gönderdi. Bu hamle, şirketin yapay zeka vizyonunu genişletme çabalarının bir parçası olarak değerlendiriliyor.

Yapay Zeka Araştırmacılarına İş Tekliflerinde Değişiklik

Haberde ayrıca, Meta‘nın yapay zeka araştırmacılarına ön görüşmesiz iş tekliflerinde bulunduğu ve diğer firmalardan teklif alan personelin maaşını artırmama politikasını hafiflettiği belirtiliyor. Bu adımlarla Zuckerberg, şirketin yapay zeka alanındaki varlığını güçlendirmeyi hedefliyor.

Meta’nın Yapay Zeka Yatırımları

Zuckerberg, geçtiğimiz aylarda yaptığı açıklamalarda, Meta‘nın yapay zeka geliştirme kapasitesinin rakiplerini geride bıraktığını ve 2024 yılına kadar yapay zeka modelleri için 340 bin çip alımı için Nvidia firmasıyla anlaşma sağladıklarını duyurmuştu. Firmanın 2023 yatırımcılar toplantısında da yapay zeka alanına yönelik büyük yatırımlar yapacaklarını açıklamıştı.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.