DOLAR 32,4504 -0.15%
EURO 34,8290 -0.66%
ALTIN 2.441,260,23
BITCOIN %
İstanbul
16°

PARÇALI AZ BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Netanyahu ve Blinken Görüşmesinden Öne Çıkanlar

Netanyahu ve Blinken Görüşmesinden Öne Çıkanlar

ABONE OL
Mart 23, 2024 16:03
Netanyahu ve Blinken Görüşmesinden Öne Çıkanlar
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Netanyahu’dan ABD’ye Destek Talebi

Netanyahu, ABD Dışişleri Bakanı Blinken ile yaptığı görüşmede, Refah’a yapılacak kara operasyonunda ABD’nin desteğini beklediklerini açıkladı. Hamas’ı yenmenin, Refah’a girmeden ve oradaki taburları yok etmeden mümkün olamayacağını vurguladı.

Netanyahu’nun İfade ettiği Çalışmalar

Başbakan Netanyahu, Hamas’a karşı savaşta ABD ile 5 ayı aşkın bir süredir birlikte hareket ettiklerini belirtti. Ayrıca, sivil halkın çatışma bölgelerinden tahliye edilmesi ve insani ihtiyaçların karşılanması gerektiğinin farkında olduklarını ve bu yönde çalışmalar yürüttüklerini ifade etti.

Blinken’dan Farklı Bir Yaklaşım

ABD Dışişleri Bakanı Blinken ise, İsrail ile aynı hedeflere sahip olduklarını belirtirken, Refah’ta büyük bir kara operasyonunun Hamas’ı yenilgiye uğratmanın doğru yolu olmadığını ifade etti. Blinken, önümüzdeki hafta Washington’da İsrailli yetkililerle bir araya gelerek farklı bir stratejiyi değerlendireceklerini aktardı.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.