DOLAR 32,3723 -0.38%
EURO 34,8340 -0.01%
ALTIN 2.400,69-0,90
BITCOIN %
İstanbul
17°

PARÇALI AZ BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Rosatom, Akkuyu NGS Güç Ünitesi İnşaatında Son Aşamaya Geçiyor

Rosatom, Akkuyu NGS Güç Ünitesi İnşaatında Son Aşamaya Geçiyor

ABONE OL
Nisan 10, 2024 23:38
Rosatom, Akkuyu NGS Güç Ünitesi İnşaatında Son Aşamaya Geçiyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Rosatom Yöneticileri İnşaat Sahasını İnceledi

Şirketten yapılan açıklamaya göre, başlatma ve ayarlama çalışmaları NGS güç ünitesi inşaatının son aşamasını oluşturuyor. Bu aşama, santralin güvenilir bir şekilde çalışmasını sağlamak için ayarlama, kontrol ve test işlemlerini içeriyor.

Rosatom Genel Müdürü Aleksey Likhachev’in İfade ve Değerlendirmeleri

Rosatom Genel Müdürü Aleksey Likhachev liderliğindeki Rosatom yöneticilerinden oluşan bir heyet, inşaat sahasını gezerek 1’inci ünitede bulunan nükleer ve türbin adası tesisleri ile Akkuyu NGS’nin kıyı hidroteknik yapılarını inceledi. İncelemelerin ardından Likhachev, projenin uygulanmasına ilişkin temel hususları Akkuyu Nükleer A.Ş. Genel 1xbet Müdürü Anastasia Zoteeva ve diğer proje yöneticileriyle görüşmek üzere toplandı.

Aleksey Likhachev , “Nükleer ada alanında işler takvime uygun ilerliyor. Bu yıl bütün sistemleri kontrol edeceğiz, bunlar arasında ilk çevrim sistemleri de yer alıyor. Hidrolik testleri gerçekleştireceğiz ve yakıt simülatörlerini reaktöre yükleyeceğiz. Akkuyu NGS 1’inci ünitesinin önümüzdeki yıl Türkiye enerji sistemine dahil olması için elimizden geleni yapıyoruz.” şeklinde açıklamalarda bulundu.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.