DOLAR 32,3829 -0.2%
EURO 34,8205 0.16%
ALTIN 2.439,060,04
BITCOIN %
İstanbul
13°

PARÇALI BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Rusya ve Ukrayna Arasındaki Müzakereler İçin İstanbul Anlaşması Önemli
  • İlk Haberler
  • Dünya
  • Rusya ve Ukrayna Arasındaki Müzakereler İçin İstanbul Anlaşması Önemli

Rusya ve Ukrayna Arasındaki Müzakereler İçin İstanbul Anlaşması Önemli

ABONE OL
Nisan 12, 2024 16:03
Rusya ve Ukrayna Arasındaki Müzakereler İçin İstanbul Anlaşması Önemli
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov’tan Müzakereler Açıklaması

Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, İstanbul’da Mart 2022’de hazırlanan anlaşmanın, Rusya ve Ukrayna arasında müzakerelerin başlatılmasına temel teşkil edebileceğini belirtti. Peskov, Moskova’da yaptığı açıklamada, gündemdeki konuları değerlendirdi.

Peskov: Diyalog Yoluyla Müzakereler Mümkün

Peskov, Rusya ve Ukrayna arasındaki müzakerelerin ancak diyalog aracılığıyla mümkün olduğunu ve Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in müzakerelere hazır olduğunu defalarca dile getirdiğini vurguladı.

İstanbul Anlaşması Müzakerelere Temel Teşkil Edebilir

Rus ve Ukrayna heyetleri arasında Mart 2022’de İstanbul’da yapılan müzakerelerde hazırlanan anlaşmanın, şu anda geçerli olan yeni gerçeklerle birlikte müzakerelerin başlatılmasına temel teşkil edebileceğini ifade etti. Peskov, “O zamandan bu yana geçen iki yılda pek çok şey değişti. Anayasamıza iki yeni bölge dahil edildi (Zaporijya ve Herson). Bu nedenle vazgeçilemez bazı yeni gerçekler var” dedi.

Ukrayna Henüz Müzakerelere Hazır Değil

Peskov, Ukrayna’nın henüz müzakerelere hazır olmadığını da belirtti. İsviçre’nin ev sahipliğinde 15-16 Haziran’da yapılacak Ukrayna ile ilgili barış konferansını da değerlendiren Peskov, “Çözüm bulma amacıyla Rusyasız forum düzenleme girişimleri, pek rasyonel ve sonuç odaklı sayılamaz” açıklamasını yaptı.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.