Ticaret Bakanlığının 2025 Yılı Performans Programı’na göre, Türk markalarının uluslararası arenada güçlü bir konuma sahip olması hedefleniyor. Bu doğrultuda, AR-GE ve teknoloji geliştirme, elektronik ticaret gibi alanlarda destek programları uygulanarak ihracatın çeşitlendirilmesi ve markalaşma çalışmaları hızla devam ediyor. Turquality programıyla firmalar, üretimden pazarlamaya tüm süreçlerde destekleniyor ve Türk malı imajı güçlendirilerek küresel bir oyuncu olmaları sağlanıyor.
Hizmet ihracatı sektörlerine yönelik devlet destekleri sürdürülerek katma değerli hizmet ihracatının geliştirilmesi amaçlanıyor. Bu kapsamda, hizmet ihracatına yönelik Turquality ve marka programlarıyla desteklenen marka sayısının artırılması hedefleniyor. Bu yıl 115 hizmet markası ve 380 mal markasına destek verilmesi planlanıyor, toplamda ise 495 marka desteklenmesi öngörülüyor.
Orta yüksek ve yüksek teknolojili ürünlerin ihracatının artması için çalışmalar devam ediyor. Orta yüksek ve yüksek teknolojili ürün ihracat payının artırılması hedeflenirken, Avrupa Yeşil Mutabakatı’na uyum sağlamak için “Yeşil Mutabakata Uyum Projesi Desteği-Responsible” programı yürütülüyor. Bu programla şirketlerin yeşil ve dijital dönüşüm sürecine hazırlanmaları ve kurumsal altyapılarını güçlendirmeleri destekleniyor. Gelecek yıl 500 şirketin bu destekten yararlanması bekleniyor.
Bu doğrultuda, Türk markalarının uluslararası alanda güçlenmesi, ihracatın çeşitlendirilmesi ve yüksek teknolojili ürün ihracatının artırılması için Ticaret Bakanlığı önemli destek programları hayata geçiriyor.
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.