DOLAR 32,5547 0.32%
EURO 34,8377 0.63%
ALTIN 2.416,341,53
BITCOIN 1852046-4,08%
İstanbul
13°

HAFİF YAĞMUR

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

ABD, İran’a Yeni Yaptırımlar Açıkladı

ABD, İran’a Yeni Yaptırımlar Açıkladı

ABONE OL
Nisan 18, 2024 18:02
ABD, İran’a Yeni Yaptırımlar Açıkladı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

ABD, İran’ın Silahsız İHA Üretimine Yönelik Yaptırımlar Uygulayacak

ABD, geçen hafta sonu İsrail’e füzeler ve insansız hava araçlarıyla (İHA) saldıran İran’ın silahsız İHA üretimine karşı yeni yaptırımlar açıkladı.

Yaptırımlar Kimleri Hedef Alıyor?

ABD Hazine Bakanlığı, yaptırımların 13 Nisan’daki saldırıda kullanılan İran’ın Şahit tipi İHA’larına güç sağlayan motor tipleri de dâhil olmak üzere İran’ın İHA üretimini sağlayan iki kuruluş ve 16 kişiye yönelik olduğunu duyurdu.

Hangi Şirket ve Kuruluşlar Yaptırımlarla Karşı Karşıya?

ABD Hazine Bakanlığı, İran’ın en büyük çelik üreticilerinden biri olan Khuzestan Steel Company’ye (KSC) çelik üretimi için bileşen maddeleri sağlayan veya KSC’nin çelik ürünlerini satın alan farklı bölgelerdeki beş şirketi de tespit ettiğini açıkladı. Ayrıca İranlı otomobil üreticisi Bahman Group’un İran Devrim Muhafızları’nı maddi olarak desteklediği belirtilen üç iştirakinin de hedef alındığı belirtildi.

ABD ve Avrupa Birliği’nin Yaptırım Kararları

Avrupa Birliği liderleri, İran’ın İsrail’e yönelik saldırısının ardından Orta Doğu’da daha geniş çaplı bir çatışmayı önlemek için İran’a yönelik yaptırımları artırma kararı aldıklarını duyurmuştu. ABD Hazine Bakanı Janet Yellen, “İran rejiminin kötü ve istikrarı bozan eylemlerini engellemek” için yaptırım uygulayacaklarını ve müttefiklerle iş birliği yapacaklarını belirtmişti.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.