DOLAR 32,2668 0%
EURO 34,7563 0.02%
ALTIN 2.400,560,04
BITCOIN %
İstanbul
21°

PARÇALI AZ BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Tarım ve Orman Bakanlığı’nın Yapay Zeka Uygulamalarıyla Tarım ve Orman Sektöründeki İnovasyon Çalışmaları
  • İlk Haberler
  • Ekonomi
  • Tarım ve Orman Bakanlığı’nın Yapay Zeka Uygulamalarıyla Tarım ve Orman Sektöründeki İnovasyon Çalışmaları

Tarım ve Orman Bakanlığı’nın Yapay Zeka Uygulamalarıyla Tarım ve Orman Sektöründeki İnovasyon Çalışmaları

ABONE OL
Nisan 26, 2024 18:08
Tarım ve Orman Bakanlığı’nın Yapay Zeka Uygulamalarıyla Tarım ve Orman Sektöründeki İnovasyon Çalışmaları
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Tarım Sektöründe Yapay Zeka ve Teknoloji Uygulamaları

Tarım ve Orman Bakanlığı, tarım sektöründe çiftçilerin yaşam standartlarını yükseltmek ve verimliliği artırmak amacıyla yapay zeka ve teknoloji uygulamaları üzerinde çalışmalar yürütüyor. Modern makine kullanımını teşvik eden, ortak makine kullanımını yaygınlaştıran ve üretim planlamasına katkı sağlayan yapay zeka uygulamaları geliştiriliyor.

Yapay Zeka Destekli Üretim Planlaması

Yapay zeka ve coğrafi görüntüleme sistemleri, üretim planlamasında ve uygulamasında kullanılarak tarım sektöründe verimliliği artırmayı hedefliyor. Arz açığını kapatmaya yönelik sözleşmeli üretim modelleri ve yapay zeka destekli planlama ile kontrol faaliyetleri yaygınlaştırılıyor.

Yenilikçi Tarım Uygulamaları

Tarım sektöründe yenilikçi uygulamaların yaygınlaştırılması için yapılan araştırmalarla, güvenilir gıda ve kaliteli tarım ürünlerine erişilebilirlik, yerli gen kaynaklarının korunması ve alternatif mücadele metotlarının geliştirilmesi sağlanıyor.

Orman Sektöründe Yapay Zeka ve Teknoloji Uygulamaları

Bakanlık, orman alanlarında da yapay zeka kullanımını artırmak için çalışmalar yürütüyor. Yapay zeka destekli akıllı kuleler ve Karar Destek Sistemi, orman yangınlarına müdahalede etkin rol oynuyor.

Akıllı Kuleler ve Karar Destek Sistemi

Yapay zeka ile çalışan akıllı kuleler, orman alanlarını sürekli tarayarak ısı farklılıklarını tespit edip merkeze iletiyor. Karar Destek Sistemi ise orman yangınlarıyla etkili bir şekilde mücadele etmek için yapay zekayı kullanarak ekipleri yönlendiriyor ve olay anında bilgilendirme yapıyor.

Tarım ve Orman Bakanlığı, yapay zeka uygulamalarıyla tarım ve orman sektörlerinde inovasyonu destekleyerek sektöre değer katmaya devam ediyor.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.