DOLAR 32,3400 -0.07%
EURO 34,8790 0.06%
ALTIN 2.392,77-0,15
BITCOIN %
İstanbul
16°

PARÇALI AZ BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

AKP Turizm Sektörüne Yönelik Düzenlemeler İçeren Kanun Teklifi TBMM’ye Sunuluyor
  • İlk Haberler
  • Ekonomi
  • AKP Turizm Sektörüne Yönelik Düzenlemeler İçeren Kanun Teklifi TBMM’ye Sunuluyor

AKP Turizm Sektörüne Yönelik Düzenlemeler İçeren Kanun Teklifi TBMM’ye Sunuluyor

ABONE OL
Şubat 9, 2024 18:04
AKP Turizm Sektörüne Yönelik Düzenlemeler İçeren Kanun Teklifi TBMM’ye Sunuluyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Turist Rehberliği Meslek Kanunu ve Seyahat Acentaları Kanunu Değişiyor

AKP Grupbaşkanı Abdullah Güler’in verdiği bilgilere göre, AKP turizm sektörüne yönelik önemli düzenlemeler içeren bir kanun teklifi hazırladı. Bu kanun teklifi, “Turist rehberliği meslek kanunu ile seyahat acentaları ve seyahat acentaları birliği kanununda değişiklik yapılmasına dair” maddelerden oluşuyor.

Turist Rehberliği Hizmetinde Değişiklikler

Kanun teklifi ile meslek kuruluşları tarafından açılan sertifika programlarının ihtiyacı karşılamaması nedeniyle, ülkesel veya bölgesel turist rehberliği eğitim programlarının Turizm Bakanlığı’nın talebiyle ilgili kuruluşlar tarafından düzenlenmesi öngörülüyor. Mesleğe kabul başvurularında ise yabancı dil yeterliliğini belirlemek için sınav yapılacak ve bu sınav ÖSYM tarafından düzenlenecek.

Kanun teklifi ayrıca, Çin başta olmak üzere Uzakdoğu dillerinde rehber adaylarını teşvik edici düzenlemeleri içeriyor. Mevcut rehber sayısını artırmak amacıyla üniversitelerin sanat tarihi ve arkeoloji bölümlerinden lisans düzeyinde mezun olan ve yabancı dil yeterliliğine sahip olan kişilerin turist rehberi olmalarını kolaylaştırıyor.

Acentalarla İlgili Değişiklikler

Kanun teklifi, seyahat acentaları ile ilgili de bazı değişiklikler içeriyor. Esas amacı tarihî ve turistik yerlerin tanıtılması olmayan faaliyetler sırasında turist rehberi bulundurma zorunluluğunu ortadan kaldırmaya yönelik değişiklikler yapılacak.

Ayrıca, seyahat acentalarının müşterilerini bilgi ve onayları dışında alışveriş amaçlı belirli bir işletmeye yönlendirmeleri karşılığında kendilerine veya yönlendireceği kişiye herhangi bir menfaat sağlamaları durumunda belgelerinin Bakanlık tarafından iptal edileceği ve beş yıl boyunca seyahat acentalığı yapamayacakları düzenlemesi de kanun teklifinde yer alacak.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.