DOLAR 32,5038 0.08%
EURO 34,7826 -0.12%
ALTIN 2.496,260,50
BITCOIN 20756112,47%
İstanbul
12°

ORTA ŞİDDETLİ YAĞMUR

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Aydabir’in dördüncü söyleşisi ekoturizm başlığında İzmir Urla’da gerçekleştirildi
  • İlk Haberler
  • Gündem
  • Aydabir’in dördüncü söyleşisi ekoturizm başlığında İzmir Urla’da gerçekleştirildi

Aydabir’in dördüncü söyleşisi ekoturizm başlığında İzmir Urla’da gerçekleştirildi

Her geçen gün önemini artıran ekoturizm, Bien ana sponsorluğunda, İDEALİST İç Mimarlık Derneği tarafından organize edilen söyleşi serisi ‘aydabir’de ele alındı. İDEALİST İç Mimarlık Derneği Yönetim Kurulu Üyesi ve Eke Mimarlık Kurucusu Mimar Öznur Turan Eke moderatörlüğünde gerçekleştirilen serinin dördüncü söyleşisinde; Uzbaş Arboretum Yönetim Kurulu Başkanı Can Ortabaş ve Teruar Urla Kurucusu Şef Osman Serdaroğlu, ekoturizmin ekonomiye, tarıma ve insanlara kazandırdıklarını anlattı.

ABONE OL
Temmuz 26, 2022 13:37
Aydabir’in dördüncü söyleşisi ekoturizm başlığında İzmir Urla’da gerçekleştirildi
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Son yıllarda turizme yeni bir alternatif olan ve her geçen gün yıldızı parlayan ekoturizm, aydabir’in gündem konusu oldu. İDEALİST İç Mimarlık Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Mimar Öznur Turan Eke moderatörlüğünde, 29 Haziran 2022 Çarşamba günü, İzmir Urla’da gerçekleştirilen söyleşide ekoturizm; ekonomik, tarımsal ve insani boyutuyla ele alındı. Söyleşinin konukları Uzbaş Arboretum Yönetim Kurulu Başkanı Can Ortabaş, Teruar Urla Kurucusu Osman Serdaroğlu, ekoturizm hakkında önemli değerlendirmelerde bulundu.

 

Bölgeye yatırım yapma düşüncesi olanlara ilham olacak

İDEALİST İç Mimarlık Derneği Yönetim Kurulu Üyesi ve Eke Mimarlık Kurucusu Mimar Öznur Turan Eke; “Urla gerek doğal gerek iklimsel ve çevresel gerekse kültürel özellikleriyle Türkiye’de ekoturizmin önemli destinasyonları arasında yer alıyor. Ekoturizm konulu bir söyleşide Urla’nın seçilmesi konunun; gastronomi, mimarlık, ekonomi, tarım ve kültürel açıdan anlatılması adına oldukça etkili oldu. Urla, Çeşme, Seferihisar, Karaburun, Mordoğan’ın çok güçlü ekolojik değeri, ciddi bir ekoturizm potansiyeli bulunuyor. Bölgedeki turizm oyuncuları, ekoturizm odağında bu potansiyelin daha büyük kitlelere yayılmasını hedeflerken; bölgenin ekoturizmde gelişmesine öncülük eden iki değerli isminin yarattığı başarı hikayesini ve ekoturizme verdiği değeri kendi ağızlarından dinlemek, bölgeye bu alanda yatırım yapma düşüncesi olanlara ilham olacağına inanıyoruz” diye konuştu.

 

İnsanlar özlem duyduğu doğayla buluşuyor

Akdeniz bitkileri, üzüm ve palmiye üretimindeki tecrübesini otelcilikle birleştirerek ekoturizme önemli katkı sağlayan Uzbaş Arboretum Yönetim Kurulu Başkanı Can Ortabaş, üzüm bağlarının yanı sıra palmiyeler ve yeşillikler içinde yer alan Two Rooms Hotel üzerinden ekoturizmin değerlerini ve önemini anlattı. Ortabaş, “Ekoturizmle ilgilenen ziyaretçiler ve yatırımcılar, doğayı korumaya, kültürel mirasa ve çevreye duyarlı kişilerdir. Biz de doğaya saygı, çevreye uyum bilinciyle hareket ediyoruz. Bu doğrultuda attığımız her adımda doğaya ve insanlara katma değerli bir iz bırakmak için çalışıyoruz. Ülkemizin ve bölgenin ciddi bir ekoturizm potansiyeli olduğu bilinciyle iş ortağı seçimlerimizi, yatırımlarımızı ekosisteme uygun gerçekleştiriyoruz. Yatırımlarımızın sonucunda her yıl binlerce yerli ve yabancı turisti ağırlayarak, onları özlem duyduğu doğayla buluşturuyor, ülkemize de ciddi bir ekonomik kaynak sağlıyoruz” dedi.

 

“Gastronomi ve mimarinin ekoturizme önemli bir katkısı var”

Bölgenin ekoturizmde gelişmesine katkı sağlayan bir diğer isim Teruar Urla Kurucusu Şef Osman Serdaroğlu, ekoturizmin eğitici bir yanı olduğunu, ziyaretçilerin seyahatlerinde yeni bilgiler öğrenmeyi, yeni deneyimler edinmeyi, keşfetmeyi hedeflediğini, doğayı ve dünyayı önemsediklerini dile getirdi. Serdaroğlu “Gastronomi ve mimarinin ekoturizme önemli bir katkısı var. Özellikle endemik bitki türleri ve bölgeye özgü lezzetler, ziyaretçileri bu bölgelere çeken en önemli detay olurken, doğa içinde kurulacak yapıların da hem görsel hem de ekolojik açıdan bölgenin coğrafi özellikleriyle uyumlu olması gerekiyor. Bu bütünlüğü sağlayınca ekoturizm bilincini kavramış ve ekoturizme katkı sağlamış oluyorsunuz” şeklinde konuştu.

 

Bien Hakkında

Bien, Türkiye ve dünyada yapı sektörünün önemli oyuncularındandır. Tasarımdaki öncü kimliğiyle de dikkatleri çeken Bien, sergilediği çevreci yaklaşımı ve doğaya saygılı tavrıyla öne çıkan bir markadır. Üretimini Bilecik ve Bozüyük’teki fabrikalarında yapan Bien, yurt içinde 130’u aşkın yetkili satıcısı, 3.500’ü aşkın satış noktasıyla pazardaki yerini almaktadır. Üretiminin yüzde 35’ini yurt dışındaki 70’e yakın ülkeye ihraç eden Bien ödüllü tasarımları ve 100’ü aşkın ürün koleksiyonuyla yılda 50 milyon m2’nin üzerinde üretim kapasitesine sahiptir. 2020 yılında yapılan yeni yatırımlarla 1 milyon adet/yıl seramik sağlık gereçleri üretim kapasitesi, armatür üretim tesisi ve tamamlayıcı ürünler üretim tesislerini faaliyete geçiren Bien’in ürün yelpazesinde ıslak mekanlara yönelik ürünler, seramik sağlık gereçleri, armatürler, gömme rezervuar, banyo mobilyası ve banyo aksesuarları yer almaktadır. 6 kıtada 70’e yakın ülkeye ihracat gerçekleştirirken, tüm üretimini TS EN 14411 ve TSE YILDIZ/ÇİFT YILDIZ belgelendirmesi ile, Türk standartlarına uygun olarak üretmektedir. Entegre Yönetim Sistemini kurarak ISO 9001:2015, ISO 14001:2015, ISO 45001 ve ISO 27001:2013 sertifikalarını alan Bien, aynı zamanda Gümrük işlemlerinin kolaylaştırılması yönetmeliği kapsamında ’Yetkilendirilmiş Yükümlü Statüsü’’ (Authorised Economic Operator) sertifikasını almaya da hak kazanmıştır.

 

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.