DOLAR 32,2234 -0.11%
EURO 34,9331 0.17%
ALTIN 2.445,790,57
BITCOIN 19797130,98%
İstanbul
18°

PARÇALI BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Bakan Bolat, Türkiye Kooperatifler Fuarı’nda Konuştu

Bakan Bolat, Türkiye Kooperatifler Fuarı’nda Konuştu

ABONE OL
Aralık 27, 2023 08:09
Bakan Bolat, Türkiye Kooperatifler Fuarı’nda Konuştu
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Bakan Bolat, Türkiye Kooperatifler Fuarı’nda Memnuniyetini Dile Getirdi

Bakan Bolat, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş ile birlikte Gaziantep’te düzenlenen Türkiye Kooperatifler Fuarı’nın açılışına katıldı. Fuarın açılışında konuşan Bakan Bolat, fuara katılmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Türkiye Yüzyılı vizyonuna uygun olarak, kooperatiflerin üretim kapasitesini geliştirerek, pazarlamada, ticarette ve ihracatta daha fazla pay sahibi olmalarını sağlamak için Ticaret Bakanlığı olarak yoğun çalışmalar yürüttüklerini belirten Bakan Bolat, “Fuarlar bayram coşkusu getirmektedir. En çok sevdiğim şey fuar açılışları ve ziyaretleri. Burada üretim, ticaret ve tanıtım, ihracat hepsi bir arada yer alıyor. Bu açıdan Gaziantep’i seçmekle çok doğru bir karar vermiş bulunuyoruz.” şeklinde konuştu.

Bakan Bolat, Depremden Etkilenen Şehirlerde Tedbirlerin Alındığını Açıkladı

Depremden etkilenen şehirlerde ekonominin ve iş dünyasının yaralarının sarılması için Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın talimatlarıyla acil tedbirleri devreye aldıklarını söyleyen Bakan Bolat, iş insanlarına önemli finansal kolaylıklar ve destekler sağladıklarını ifade etti.

Kooperatiflerin Önemi Vurgulandı

Türkiye’de 50 binden fazla kooperatifin bulunduğunu belirten Bakan Bolat, kooperatiflerin tarımdan, eğitime, konuta, krediye, ulaşıma, kadın girişimciliğine, enerjiye ve el sanatlarına kadar birçok alanda faaliyet gösterdiklerini söyledi. Kooperatiflerin refahın tabana yayılmasına ve insanların imece usulüyle ve dayanışma içinde üretime, ticarete katılmalarını sağladığını vurgulayan Bakan Bolat, gıda enflasyonunun azaltılması ve kontrol altında tutulması konusunda kooperatiflerin önemli bir rol oynadığını belirtti.

Kadın Kooperatiflerine Destek Veriliyor

Bakan Bolat, Türkiye genelinde 1000’i aşkın kadın kooperatifinin faaliyet gösterdiğini ve bakanlık olarak kadın kooperatiflerinin sayısını artırmak için kolaylıklar sağladıklarını, hibe destekleri verdiklerini açıkladı. Kooperatiflerin sayısının hızla artacağını ve üst limitlerin arttırıldığını belirten Bakan Bolat, esnaflara da destek verdiklerini ifade etti.

Esnafa Destek Sağlandığı Açıklandı

Bakan Bolat, bu yıl esnaflara tam 153 milyar lira çok uygun finansman şartlarıyla kredi destekleri sağlandığını belirtti. Bu desteklerden 2020 yılından bu yana 422 bin esnafın yararlandığını açıklayan Bakan Bolat, esnafın ve kooperatiflerin üretime ve ticarete katılmasının önemine vurgu yaptı.

Kooperatiflerin Düzenlenmesi ve Başarılı Bir Şekilde Kurulması Hedefleniyor

Bakan Bolat, bakanlık olarak “iyi yönetim”, “şeffaflık”, “denetlenebilirlik” ve “kurumsal yapılaşma” konularında düzenlemeler getirdiklerini belirterek, kooperatiflerin başarılı bir şekilde kurulmasını ve üretimde, ticarette aktif olarak enflasyonun düşürülmesine katkı sağlamayı hedeflediklerini ifade etti.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.