DOLAR 32,2053 -0.22%
EURO 35,1156 -0.22%
ALTIN 2.498,171,32
BITCOIN 21689630,61%
İstanbul
19°

PARÇALI BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Baskılı Renkli Etiket

Baskılı Renkli Etiket

ABONE OL
Mart 11, 2022 14:45
Baskılı Renkli Etiket
0

BEĞENDİM

ABONE OL

 

 

Baskılı renkli etiket, günümüzde hemen her işletmede karşımıza çıkan ve işletmeler açısından önemli bir işleve sahip üründür. Zira etiket, ürünün değerini artırır. Ürüne dair estetik yapılı ve bilgi yüklü etiket, görevini en doğru ve en hızlı şekilde yerine getirmelidir. Etiket, müşteriyi estetik açıdan etkileyen ve aynı zamanda hem ürün hem de iş yeri hakkında bilgi sahibi almasını sağlayan yapısı olmalıdır.

 

Baskılı Etiketin Yasal Zorunluluğu

Yasalar, hemen hemen her üründe baskılı etiket kullanımını zorunlu kılmaktadır. Gıda sektöründen tutun da kimyasal maddelerin imaline kadar kullanım yelpazesi oldukça geniştir. Ancak kırtasiye sektörünün kullandığı ürün boyutu ile diğer sektörlerin kullandıkları farklılık göstermektedir. Ürüne dair önem arz eden bilgiler vermesi bakımından da etiket, hayati öneme sahiptir. Zira son kullanım tarihi gibi tüketicinin uyarılması ve sağlık güvenliği gibi önemli bilgiler bu sayede edinilmektedir.

 

Artık etiket yazıcıların gelişmesiyle insanlar, anlık ihtiyaçları doğrultusunda ve istedikleri tasarım ile etiket basabilmektedirler. Teknik gelişmeler ışığında yenilenen bu makineler, iş yerlerine kendi logo tasarımlarının da üzerinde yer aldığı hem termal hem de ribonlu renkli etiket basma imkanı sunmaktadır. Baskılı renkli etiketler sayesinde insanlar, daha estetik ve yeterli bilgi ihtiva eden ürünlerle karşılaşmaktalar.

 

Baskılı Etikette Renk Cümbüşü

Baskılı renkli etiket, kâğıt üstüne yapılabildiği gibi plastik temel tabanlı da olabilmektedir. Aynı zamanda reklam amaçlı kullanılan etiket, ürünlerin ayrımı için de kullanılmaktadır. Bundan dolayı baskı kalitesinin yüksek olması gerekmektedir. Yapılan baskının da kolayca çıkmaması ve solmaması için de özel renkli boyaların kullanılması şarttır. Etiket, hem tabaka hem de rulo şeklinde temin edilmektedir. Renkli basılan etiketler, termal özellikli kâğıtlar dışındakilere basıldığından, kullanım süresi en fazla iki senedir.

 

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

300x250r
300x250r