DOLAR 32,1342 -0.13%
EURO 35,1668 0.02%
ALTIN 2.472,640,21
BITCOIN 21230516,29%
İstanbul
15°

PARÇALI BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Bilim Dünyasında Yaşlanmayı Tersine Çevirme İddiaları Tartışma Yaratıyor

Bilim Dünyasında Yaşlanmayı Tersine Çevirme İddiaları Tartışma Yaratıyor

ABONE OL
Nisan 29, 2024 19:06
Bilim Dünyasında Yaşlanmayı Tersine Çevirme İddiaları Tartışma Yaratıyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Dr. David Sinclair’in İddiaları Eleştirilere Yol Açıyor

Bilim dünyasının genç kalmayı araştırdığı konulardan biri olan yaşlanmayı tersine çevirme iddiaları, Harvard’dan Dr. David Sinclair’in çalışmalarıyla bir kez daha gündeme geldi. Ancak Sinclair’in iddiaları, meslektaşları tarafından aşırı bulunarak eleştiriliyor.

Meslektaşları Dr. Sinclair’i Eleştiriyor

Sinclair, yaşlanmanın etkilerini tersine çevirmeye odaklanan çalışmalar yürütüyor ve bu konudaki iddialarıyla dikkat çekiyor. Ancak bazı bilim insanları, Sinclair’in verilerinin yetersiz olduğunu ve bu iddialarını destekleyecek kanıtların olmadığını belirtiyor. Dr. Nir Barzilai, Sinclair’in verileri yetersiz olmasına rağmen bu iddiaları destekleyici ürünler satmasını eleştiriyor.

Yaşlanmayı Tersine Çevirme Tartışması

Bilim insanları, yaşlanmayı tersine çevirmenin mümkün olmadığını ve hatta ölçmenin dahi bir yolunun olmadığını vurguluyor. Ulusal Yaşlanma Enstitüsü’ne göre normal yaşlanmanın bir standartı olmadığı için yaşlanmanın kişiden kişiye farklılık gösterdiği belirtiliyor. Bu konudaki bilimsel çalışmaların standartlaştırılması ise uzun zaman alabilir.

Uzun Ömür Araştırmalarına Devam Ediliyor

Yaşlanmayı tersine çevirme ve genç kalmaya yönelik çalışmalara olan ilgi ve yatırımlar devam ediyor. 2022’de uzun ömür alanına yapılan küresel yatırımlar 5,2 milyar dolardan fazla oldu. Dünyanın en zengin isimleri, Jeff Bezos ve Peter Thiel gibi isimler de bu alandaki girişimleri destekliyor ve bu konu dünya basınının da ilgi odağı haline geliyor.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.