DOLAR 32,4504 -0.15%
EURO 34,8290 -0.66%
ALTIN 2.441,260,23
BITCOIN %
İstanbul
14°

HAFİF YAĞMUR

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Birleşmiş Milletler: Dang Humması Vakaları Küresel Olarak Artıyor

Birleşmiş Milletler: Dang Humması Vakaları Küresel Olarak Artıyor

ABONE OL
Şubat 9, 2024 16:04
Birleşmiş Milletler: Dang Humması Vakaları Küresel Olarak Artıyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Velayudhan, Dang Humması Durumu Hakkında Uyarılarda Bulundu

Birleşmiş Milletler (BM) Cenevre Ofisi’nin haftalık basın toplantısında, Velayudhan dang humması vakalarının küresel durumuna ilişkin önemli değerlendirmelerde bulundu. Velayudhan, 2023 yılında dünya genelinde 5,5 milyondan fazla dang humması vakası bildirildiğini ve bu hastalık nedeniyle 5 bin ölümün rapor edildiğini belirtti.

Sivrisineklerin Dağılım Alanları Genişliyor

Velayudhan, dang hummasının ana taşıyıcısı olan sivrisineklerin, çevresel değişiklikler ve iklim koşullarının da etkisiyle Akdeniz bölgesinde daha fazla ülkeye, Güney Amerika ülkelerine ve Afrika’nın bazı bölgelerine yayıldığını söyledi. Özellikle Amerika kıtasında 2023 yılında 4,5 milyon dang humması vakası bildirildi ve bu, aynı kıtada görülen en yüksek rakam olarak kaydedildi. Brezilya, Amerika kıtasında bildirilen vakaların yüzde 68’ini oluşturdu.

Uyarı: Birlikte Çalışılmalı ve Hazırlıklı Olunmalı

Velayudhan, dang hummasına karşı ülkelerin, ortakların ve toplulukların birlikte çalışması gerektiğini vurgulayarak, tropikal bölgelerde dang humması ve sivrisineklerin yol açtığı diğer hastalıkların bulaşmasını tespit etmek için uyanık ve hazırlıklı olunması gerektiğini belirtti.

Dang Humması Hakkında Bilgi

Dang humması, insanlara sivrisinekler aracılığıyla bulaşan bir hastalıktır. Tropikal ve subtropikal bölgelerde görülür ve genellikle hafif ateşe sebep olurken bazı vakalarda ölüme neden olabilir. Vakalar genellikle “yağış dönemleri” olarak bilinen mart, haziran, eylül ve aralık aylarında artış gösterir. Yüksek sıcaklık ve uzun süren yağışlar sıtma ve dang humması taşıyan sivrisineklerin artmasına neden olduğu için sivrisinek üreme alanları düzenli olarak ilaçlanmalıdır.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.