DOLAR 32,4971 0.02%
EURO 34,8503 -0.37%
ALTIN 2.450,760,61
BITCOIN 20873100,76%
İstanbul
18°

PARÇALI BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Cenk Sabuncuoğlu: Sosyal medyanın sizi gerçek yaşamdan koparmasını müsaade etmeyin
  • İlk Haberler
  • Gündem
  • Cenk Sabuncuoğlu: Sosyal medyanın sizi gerçek yaşamdan koparmasını müsaade etmeyin

Cenk Sabuncuoğlu: Sosyal medyanın sizi gerçek yaşamdan koparmasını müsaade etmeyin

ABONE OL
Kasım 19, 2021 09:00
Cenk Sabuncuoğlu: Sosyal medyanın sizi gerçek yaşamdan koparmasını müsaade etmeyin
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Yeni Yaşam Global kurucularından başarılı koç Cenk Sabuncuoğlu sosyal medya gerçek yaşama etkilerini anlattı. Bireylerin özellikle Instagram platformu olmak üzere birçok sosyal medya platformunda olduğundan farklı görünmeye çalıştığının altını çizdi. Bu durumun özellikle yetişme çağında olan bireylerde son derece olumsuz etkiler oluşturduğunu belirtti. Öte yandan sosyal medya platformlarının gerçek olmayan süreçlerinden kadınların daha fazla etkilendiğini de vurguladı.

“Sosyal medyada herkes en güzel en çekici en başarılı ve en zengin haliyle görünmeye çalışıyor. Bu nedenle özellikle ergenler ve kadınlar kendi yaşamları ile sosyal medyada gördükleri yaşamları karşılaştırıyor. Bu gerçek olmayan maskeli mutluluk bireylerin kendi hayatını göz önünde bulundururken mutsuz olmalarını sağlıyor. Aslında sosyal medyanın gerçek bir ortam olmadığı ve bireylerin bu anlamda mutluluk maskesi taktığını unutmadan sosyal medyayı kullanmak gerekiyor. Erkekler sosyal medyanın sanal bir ortam olduğunun daha çok farkında olsa da kadınlar ve yeni yetişen bireyler bu anlamda daha savunmasız.” dedi.

Hangi yaşta olursa olsun bireylerin sosyal medyayı kullanırken akıllı cihazlar ve sosyal medya ile aralarına doğru bir mesafe koymalarını vurgulayan Cenk Sabuncuoğlu bunun mutlu bir yaşamın en büyük sırrı olduğunu belirtti. Dijital çağ olarak ifade edilen günümüzde bireylerin kontrollü bir şekilde teknolojiyi kullanmalarının büyük bir irade gerektirdiğini ve bunu yapamayan bireylerin kesinlikle profesyonel destek almalarını tavsiye etti.

 

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.