DOLAR 32,3400 -0.07%
EURO 34,8790 0.06%
ALTIN 2.392,77-0,15
BITCOIN %
İstanbul
12°

HAFİF YAĞMUR

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Irak Ziyareti

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Irak Ziyareti

ABONE OL
Nisan 21, 2024 23:00
Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Irak Ziyareti
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yerel seçimlerin ardından ilk yurt dışı ziyaretini Irak’a gerçekleştiriyor. Ziyaret, Bağdat ve Erbil’i kapsayan önemli gündem maddeleriyle dikkat çekiyor.

Irak Cumhurbaşkanı ve Başbakanı ile Görüşmeler

Erdoğan, Bağdat ziyaretinde Irak Cumhurbaşkanı Abdüllatif Reşid ve Başbakanı Muhammed Şiya es Sudani ile bir araya gelecek. Ziyaret, terörle mücadele, su kaynaklarının kullanımı ve doğal gaz/petrol akışı gibi konuları içerecek.

Terörle Mücadele ve Ortak Harekat Merkezi

Irak’la teröre karşı ortak harekat merkezi kurulması planları ziyaretin önemli konu başlıklarından birini oluşturuyor. Erdoğan’ın ziyareti sırasında bu konunun detayları ele alınacak.

Su Sorunu ve Ticaret Hacmi

Irak’ın su sorunu da görüşmelerin odak noktalarından birini oluşturuyor. Erdoğan, bu konuda yapılan çalışmaların sürdüğünü ve önemli adımlar atılmasının beklendiğini belirtti. Ayrıca, Türkiye ile Irak arasındaki ticaret hacminin artırılması ve 2030 yılında 20 milyar dolara çıkarılması hedefleniyor.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.