DOLAR 32,5045 0.2%
EURO 34,9491 0.33%
ALTIN 2.440,080,08
BITCOIN %
İstanbul
17°

HAFİF YAĞMUR

04:27

İMSAK'A KALAN SÜRE

Dünya Bankası Türkiye ile Yeni İşbirliği Çerçevesi Oluşturdu

Dünya Bankası Türkiye ile Yeni İşbirliği Çerçevesi Oluşturdu

ABONE OL
Nisan 12, 2024 18:02
Dünya Bankası Türkiye ile Yeni İşbirliği Çerçevesi Oluşturdu
0

BEĞENDİM

ABONE OL

WBG ve Türkiye Arasındaki İşbirliği Çerçevesi

Dünya Bankası Grubu’nun (WBG) Türkiye ile yeni işbirliği çerçevesi, 2024-2028 mali yıllarını kapsayacak şekilde belirlendi. Bu çerçeve, ülkenin yüksek gelir statüsüne geçiş sürecini desteklemeyi amaçlayan ve özel sektörün gelişimine odaklanan bir stratejiyi içeriyor.

Çerçevenin Öncelikleri

İşbirliği çerçevesi, yüksek ve sürdürülebilir üretkenlik artışını hedefleyerek, iklim değişikliğine karşı dirençliliği artırmaktan, dijital teknoloji kullanımını yaygınlaştırmaya kadar çeşitli hedefleri kapsıyor. Ayrıca, gelir ve diğer eşitsizliklerin azaltılması, kapsayıcı hizmetlerin geliştirilmesi ve işlerin iyileştirilmesi gibi konular da öncelikler arasında yer alıyor.

WBG ve Türkiye’nin Ortak Hedefleri

Dünya Bankası Türkiye Ülke Direktörü Humberto Lopez’in belirttiği gibi, Türkiye son yıllarda ekonomisini küresel değer zincirlerine entegre etmiş ve halkının yaşam standartlarını yükseltmiştir. Bu işbirliği çerçevesi, Türkiye’nin 12’nci Kalkınma Planı’nı esas alarak, ülkenin kalkınma hedeflerine ulaşmasında önemli bir rol oynamayı hedefliyor.

Bakan Şimşek ve Diğer Yetkililerin Değerlendirmeleri

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in açıklamalarına göre, Dünya Bankası’nın Türkiye’ye sağlayacağı mali destek, özel sektörün gelişimine büyük katkı sağlayacak. Ayrıca, IFC ve MIGA gibi kuruluşların da Türkiye’nin sürdürülebilir altyapı projelerini desteklemede güvenilir ortaklar olduğu vurgulanmıştır.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.