DOLAR 32,3060 0.08%
EURO 35,0055 0.47%
ALTIN 2.449,571,03
BITCOIN %
İstanbul
16°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Dünya Sağlık Örgütü: Gazze’de Sağlık Durumu Kötüleşiyor

Dünya Sağlık Örgütü: Gazze’de Sağlık Durumu Kötüleşiyor

ABONE OL
Aralık 19, 2023 13:20
Dünya Sağlık Örgütü: Gazze’de Sağlık Durumu Kötüleşiyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Gazze’de sağlık sistemi tehlike altında

DSÖ Sözcüsü Margaret Harris, İsrail’in saldırıları altındaki Gazze Şeridi’nde yaşanan salgın hastalıklar ve sağlık sistemi ile ilgili soruları yanıtladı. Harris, bölgede insanların aşırı kalabalık ortamlarda yaşadığını ve hatta bazen dışarıda zor koşullarda uyuduğunu belirterek, Gazze’de sağlık sistemiyle ilgili durumun kesinlikle daha kötüye gittiğini söyledi.

Gazze’de yiyecek ve sağlık hizmetlerinde sıkıntı

Harris, Gazze’de hava soğuk ve yağışlı olduğunu ve gerçek bir açlık yaşandığını ifade etti. İnsanların yaklaşık %90’ının yiyeceği olmadığı veya yeterli yiyeceğe ulaşmanın nasıl mümkün olacağını bilmediği bir durumda olduğunu belirtti. Ayrıca insanların güvende olmadığı için uyku düzenlerinin bozulduğunu ve bağışıklık sistemlerinin zarar gördüğünü söyledi. Gazze’nin hiçbir yerinin güvenli olmadığını ve yaralanan insanların dahi hastaneye gidemediğini, durumun giderek zorlaştığını ifade etti.

Tıbbi yardım malzemeleri ulaştırmak zor

Gazze’deki hastanelere tıbbi yardım malzemelerinin ulaştırılmasının son derece zor olduğunu belirten Harris, sınır kapısından geçmek ve yardımları ihtiyaç duyan hastanelere ulaştırmak için hayatları riske atan yardım konvoylarının tehlikeli bir yolculuk geçirdiğini söyledi. Yardım konvoylarının sıklıkla tehlikeli durumlarla karşılaştığını ve yardım çalışanlarının hastanelere yardımları ulaştırmak için büyük bir çaba gösterdiğini ifade etti.

Gazze’deki ölümlerin çoğu kadın ve çocuk

Gazze’deki internet bağlantısının sürekli kesilmesi nedeniyle sahadaki çalışanlarla iletişim kurmanın zor olduğunu belirten Harris, ölenlerin çoğunun kadın ve çocuklar olduğunu söyledi. Gazze’de ölenlerin sayısının 19 bin 453’e yükseldiğini belirten Harris, işgal altındaki Filistin topraklarında sağlık hizmetlerine yönelik 478 saldırının gerçekleştiğini ifade etti.

Gazze’de büyük salgın riski var

Gazze’deki binlerce hamile kadının sağlığının risk altında olduğunu belirten Harris, mevcut durumun onların ve bebeklerinin hayatta kalması için kaygı verici olduğunu söyledi. Gazze’de kalabalıklar içinde tespit edilen hastalıkların en sık görülen hastalıklar olduğunu hatırlatan Harris, bu durumda insanların baskı altında yaşamasının ve düşük kaliteli su ve sanitasyon eksikliğinin etkili olduğunu belirtti. Harris, Gazze’de yaklaşık 1 milyon çocuğun yerinden edildiğini ve büyük bir salgın riskinin bulunduğunu ifade etti.

Gazze’de acil ateşkes çağrısı

Dünyanın Gazze’deki duruma dikkat etmesi ve durdurulması gerektiğini anlamasını umut ettiğini belirten Harris, Gazze’de acil bir ateşkese ihtiyaç olduğunu vurguladı. Gazze’de yaşanan saldırılar sonucunda birçok insanın hayatını kaybettiği ve sağlık hizmetlerinin ciddi şekilde etkilendiği gerçeğine dikkat çekti.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.