DOLAR 32,4134 0.17%
EURO 35,0097 -0.26%
ALTIN 2.324,150,20
BITCOIN 22993462,34%
İstanbul
16°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Emirates için 2021 yeniden yapılandığı ve daha iyi uçuşlar sunduğu bir yıl oldu
  • İlk Haberler
  • Gündem
  • Emirates için 2021 yeniden yapılandığı ve daha iyi uçuşlar sunduğu bir yıl oldu

Emirates için 2021 yeniden yapılandığı ve daha iyi uçuşlar sunduğu bir yıl oldu

ABONE OL
Ocak 12, 2022 12:09
Emirates için 2021 yeniden yapılandığı ve daha iyi uçuşlar sunduğu bir yıl oldu
0

BEĞENDİM

ABONE OL

2021 yılında toparlanma sürecine devam eden Emirates, Temmuz ayında başlattığı yeni Miami seferleri de dahil Aralık ayına kadar yolcu uçuş ağını 128 şehre çıkardı. Emirates, 2021 yılının sonunda aktif hizmet veren 133 adet Boeing 777 uçağı ve yaklaşık 60 adet A380 uçağı ile yolcularını sevdikleriyle, şirketleri ise küresel fırsatlarla buluşturuyor. Ayrıca 120’nin üzerinde Emirates Dinlenme Salonu ve iş ortaklarının sunduğu imkanlar, premium sınıfı ve yolcu sadakat programı üyesi olan Emirates yolcularına yeniden hizmet vermeye başladı.

 

Son dönemde Omicron varyantındaki artışa ve uçuş ağında sebep olduğu bir miktar yavaşlamaya rağmen 2022 yılına iyimser bir havayla girdiklerini belirten Emirates Yönetim Kurulu Başkanı ve CEO’su Ekselansları Şeyh Ahmed bin Saeed Al Maktoum yaptığı açıklamada şunları söyledi : “Bu yıl harika bir ivme yakaladık ve 2022’de ticari büyümenin hız kazanmasını bekliyoruz. Havacılık her zaman dayanıklı bir sektör olmuştur. Biz de yolcularımıza ve topluluklarımıza eskisinden daha iyi hizmet vermek için sektördeki iş ortaklarımızla birlikte çalışmaya devam edeceğiz.”

 

Emirates’in 2021 yılında yolcularının iyisiyle uçması, toplulukları ve sektörü desteklemek için attığı adımları sizler için 7 başlık altında özetledik:

 

1. Seyahat kolaylığı ve güven: Emirates bu yıl, kullanılmayan biletlerin ve yolcu sadakat programı üyelerinin millerinin ve statülerinin geçerlilik sürelerini uzattı, ayrıca ücretsiz COVID-19 tıbbi seyahat sigortasını tüm yolcularının hizmetine sundu. Emirates’in uçuş ağı genelindeki saha ekipleri tarafından doğrulanan bilgilerle günde en az bir kez güncellenen emirates.com.tr, en güncel seyahat gereksinimleri konusunda en çok başvurulan site olmaya devam ediyor. Yolcularının sorunsuz ve daha güvenli yolculuk etmesi için dijital girişimlerini hızlandıran ve altı kıtayı kapsayan uçuş ağı genelinde IATA Travel Passçözümünü uygulayan ilk havayolu şirketi olan Emirates, Dubai havaalanında biyometrik ve temassız geçiş noktalarını artırdı ve COVID-19 seyahat belgelerini dijital olarak hızlı ve güvenli şekilde doğrulamak için Al Hosn uygulamasıyla işbirliği yaptı.

 

2. Yatırımlar ve yenilikler: Emirates’in Ocak ayında hizmete giren Premium Ekonomi kabinleri yolcular tarafından çok beğenildi. Kasım ayında havayolu, büyük çaplı yenileme programı çerçevesinde,Emirates’in en iyi uçuş deneyimini sunan havayolu şirketi olmaya devam etmesini sağlamak için 105 adet uçağını Premium Ekonomi koltuklarla ve en yeni kabin içi tasarımlarla donatacağını duyurmuştu. Emirates, seyahat seçeneklerini araştıran ve yeniden keşfeden yolcularını cezbetmek için, bir Emirates kabin ekibi görevlisinin dünyanın en yüksek binası Burj Khalifa’nın tepesinde durduğu, internette çok dikkat çeken bir reklam yayınladı. Havayolu ayrıca, yolcularına tam da uçakta görmeyi bekledikleri türden sürükleyici bir deneyim sunan ilk havayolu sanal gerçeklik uygulamasını dünyanın en popüler VR platformu olan Oculus mağazasında sundu.

 

3. İş Ortaklıkları: Emirates, yolculara daha çok uçuş noktası seçeneği sunmak için Aeromar, airBaltic, Airlink, Azul, Cemair, Garuda, Gulf Air, South Africa Airways , TAP Portugal gibi yeni şirketlerle interline ve uçuş anlaşmaları ile ortaklıklar kurdu ve Qantas ile flydubai arasındaki mevcut stratejik ortaklığı güçlendirdi. Emirates ayrıca Seyşeller, Maldivler, Endonezya ve Kosta Rika‘da turizmi desteklemek üzere anlaşmalar imzaladı ve girişimler başlattı.

 

4. Global topluluklara destek: Toplulukların COVID-19 aşılarına ve diğer tıbbi malzemelere hızlı bir şekilde erişmesini sağlamaya katkıda bulunan Emirates, Dubai Aşı Lojistik İttifakı’nın kurulmasına yardımcı oldu ve COVID-19 aşılarının hakkaniyetli bir şekilde dağıtılmasına odaklanan COVAX girişimi kapsamında aşıların taşınmasına öncelik vermek üzere UNICEF ile bir Mutabakat Anlaşması imzaladı. Aralık ayına kadar 80’i aşkın uçuş noktasına yaptığı seferlerle 600 milyon doz COVID-19 aşısı taşıyan Emirates, küresel olarak en çok aşı taşıyan havayolu kargo şirketlerinden biri oldu. Havayolu, Mayıs ayındapandemiyle mücadelesinde Hindistan’ı desteklemek üzere insani yardım hava köprüsü oluşturdu.

 

COVID-19 aşısının ilk destekçilerinden olan Emirates, kendilerini ve topluluklarını korumak ve güvenli seyahat etmek için çalışanlarını aşı olmaya teşvik eden programlar yürüttü. Emirates, Şubat ayında aşılanmanın önemi konusundaki farkındalığı artırmak ve BAE’nin aşı kampanyasının başarısını göstermek için tam aşılı çalışanların görev aldığı özel bir uçuş gerçekleştirdi.

 

5. Sürdürülebilirlik: Emirates, çöp sahasına giden atık miktarını ve bunların çevre üzerindeki etkilerini azaltmak amacıyla, hizmet dışı bırakılan ilk A380 uçağının geri dönüşümünü tamamen BAE’de yapmaküzere yürüttüğü ve alanında bir ilk olan projede Falcon Aircraft Recycling ve Wings Craft ile iş birliği yaptı. Havayolu ayrıca, Dubai Airshow’da GE Aviation ile Boeing 777 model uçağını kullanarak tamamen sürdürülebilir havacılık yakıtlarının (SAF) kullanıldığı bir test uçuşu gerçekleştireceğini duyurdu. Emirates, karbon nötr uçuşlar gerçekleştirme yolculuğunun bir parçası olarak, sürdürülebilir havacılık yakıtlarına geçişi destekleyen Dünya Ekonomik Forumu’nun Yarınlar için Temiz Gökyüzü koalisyonunun da aktif bir üyesidir.

 

Şirket ayrıca, yakıt tüketimini ve emisyonları azaltmak ve kaynakların sorumlu kullanımını sağlamak üzere halen devam eden farklı girişimler de yürütüyor. Bu girişimler arasında, Ekonomi Sınıfında %100 geri dönüştürülmüş plastik şişelerden üretilen uzun süredir kullandığı sürdürülebilir battaniyelerin yanı sıra buğday samanı ve pirinç kâğıdı gibi sürdürülebilir malzemelerden yapılmış ürünleri içeren en yeni hediye seti çantaları bulunuyor.

 

6. Havacılığın geleceği: Emirates’in ticari uçuş pilotları yetiştiren ve bu yıl iki öğrenci grubunun programı başarıyla tamamladığı Emirates Pilot Eğitim Akademisi projesi 50. mezununu verdi. Emirates, Ekim ayında, pandeminin çeşitli sıkıntılara yol açtığı bir ortamda işletmelerin kapasitesini ve verimliliğini güçlendirecek en iyi uygulamaları paylaşmak üzere 5. AVESEC Küresel Sempozyumu’nda global havacılık güvenliği paydaşlarını ağırladı. Emirates ayrıca, seyahat ve havacılık sektörlerinde geleceğin çözümlerine odaklanan Intelak ve Aviation X-lab kuluçka programlarını desteklemeye devam etti.

 

7. Expo Dubai dünyayı bir araya getiriyor: Ekim ayında açılan ve dünyanın her yerinden insanın, insanların dehasını ve neler başardığını görmek ve dünyanın geleceğine yönelik çözümlere ilham vermek için bir araya geldiği global mega etkinlik Expo 2020 Dubai, 8 milyon ziyaretçiye ulaştı. Emirates, küçük ve orta ölçekli işletmelerin katılımını teşvik etmeye yönelik programları da içeren çeşitli girişimler yoluylaExpo için dünyayı Dubai’ye taşımaya devam ediyor. Havayolu ayrıca, Emirates Pavyonu’nda geleceğin havacılık teknolojisi konseptlerini sergiliyor.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.