DOLAR 32,5954 0.36%
EURO 34,8742 0.39%
ALTIN 2.501,980,72
BITCOIN %
İstanbul
12°

PARÇALI BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Eyüp Sabri Göncü Hayatı Ve Başarıları

Eyüp Sabri Göncü Hayatı Ve Başarıları

ABONE OL
Ekim 6, 2021 18:25
Eyüp Sabri Göncü Hayatı Ve Başarıları
0

BEĞENDİM

ABONE OL

1978 Şanlıurfa doğumlu Eyüp Sabri Göncü hem inşaat sektöründe hem de Dollvet Aşı Fabrikası sayesinde muazzam başarılar sağladı. İlk ve orta öğretimini Şanlıurfa’da tamamlamıştır. Üniversite hayatını 1997-2001 yılları arasında başarıyla geçirdi. Üniversite yıllarını çok aktif yaşamıştır. Pek çok dalda öğrenci konseyleri kurmuş ve öğrenci temsilciliği yapmıştır. Üniversite zamanında dahi köşe yazarlığı yapmıştır. Bir adet dergi çıkarmıştır. Üniversiteden mezun olanlar ile işverenleri buluşturan bir organizasyonun içinde olmuştur. İşsizlikle mücadele etmiştir. Üniversiteden mezun olduktan sonra Amerika’da kazanmış olduğu ikinci üniversitede eğitim almıştır. Amerika’da eğitimini tamamladıktan hemen sonra sonra İngiltere’de msc in managment master programına başladı. Buradaki eğitimini de başarıyla tamamladıktan sonra 2004 yılında Türkiye’ye dönerek farklı alanlarda faaliyet gösteren aile şirketlerinin geliştirilmesi için çalışmalarına başladı.

Biyoteknoloji Üzerine Başarıları

Dollvet Biyolojik ve Aşılar Üretim Tesisi, 26 adet aşı ve 3 adet test kiti ruhsatı ile ticari olarak faaliyetlerini sürdürmekte olan Şanlıurfa Endüstri Parkı merkezli bir biyoteknoloji firmasıdır. Merkezi İstanbul’da olan aşı fabrikası, dünya ekonomisine katkı sağlamak amacıyla 2002 yılında kurulmuştur. Uluslararası otoriteler tarafından kabul edilen dünyanın en büyük 20 biyoteknoloji tesisinden biri olan aşı fabrikası, altyapısı ile birçok alanda biyolojik ürün üretme potansiyeline sahip gelişmiş bir tesistir.

Dollvet, 2002 yılından beri faaliyet gösteren ve giderek büyüyen aşı firmalarının ilgisini çekiyor. Dollvet, sağlam bir teknik ekip ve kaliteli bir altyapı ile bilimsel gelişmeleri takip ederek aşı, test ve serum üretmeye devam ediyor. 150 ve üzeri çalışandan oluşan alanında uzman teknisyenlerin yer aldığı bir ekipten oluşmaktadır. Özellikle 2018 senesinde Avrupa Birliği tarafından gerçekleştirilen ihaleyi kazanan  Dollvet tüm dünyada ki fon şirketlerinin dikkatlerini üzerine toparlamayı başardı. Marka değeri çok kısa sürede artan Dollvet bu başarısıyla ülkemizde ve dünyada bilinir bir marka haline geldi. Eyüp Sabri Göncü  ‘Hiçbir zaman sadece ticari bir kuruluş olarak görmedim’ dediği Dollvet için gelen tüm yatırım tekliflerini reddetmiş, Dollvet aşı fabrikasının yerli ve milli kalmasını istemiştir.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.