DOLAR 32,3369 0.17%
EURO 35,1807 -0.03%
ALTIN 2.240,60-0,12
BITCOIN %
İstanbul
11°

AZ BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

İzmir ağır ceza avukatı

İzmir ağır ceza avukatı

ABONE OL
Haziran 30, 2022 07:23
İzmir ağır ceza avukatı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Ülkemizde avukatlık mesleği de diğer meslekler gibi farklı branşlara ayrılmış bir durumdadır. Ağır ceza ilgili davarla ilgilenen avukatlara halk arasında ağır ceza avukatı denilmektedir. Ağır ceza davaları ile ilgilenen avukatlar mağdur hakları ve kişi özgürlüğü bakımından en zorlu sorunlarla ilgilenmektedir. Ağır ceza avukatları doğrudan kişilerin özgürlükleri ile ilgili davalarda rol almaktadır. Ceza avukatı tercihi yaparken geçmiş davalarına bakabilir, verdiğiniz yanıtlara hangi düzeyde cevap verdiği ile alakalı kısa değerlendirmeler yapabilirsiniz.

Ağır Ceza Avukatı ve Suç 

Suç kavramı toplumun kültürel, ekonomik ve siyasi yapısı ile doğrudan ilişkili olduğu için hukukçu, toplumu her açıdan görebilen bir sosyolog gibidir. Her suç, toplumun ne tür sorunlarla karşı karşıya olduğunu gösterir. Bunun en büyük örneği artan ekonomik sorunlar bağlamında hırsızlık, gasp ve dolandırıcılık gibi suçların artmasıdır. Toplumda ceza avukatlarının suçluları savunduğuna dair yaygın bir fantezi var. Ancak, Ceza Muhakemesi Kanunu’nun kendisine verdiği yetkiler kapsamında avukat, savunmanın sadece hukuki boyutuyla ilgilenmektedir. Avukat, şüpheli veya sanıkla aynı inançları paylaştığı inancına yol açabilecek davranışlardan kaçınmakla yükümlüdür. Ceza avukatları, hukukun en tartışmalı ve sorunlu alanlarında mesleki faaliyetler yürütürler. Özellikle davalarda avukatların rolü nedeniyle toplum, avukatları ve müvekkilleri aynı kişi olarak kabul etmekte ve avukatlar, İzmir ağır ceza avukatı veya ceza avukatları görevlerini yerine getirirken meslek etiğine daha fazla dikkat etmelidir.

Ceza Avukatları Duruşmada Sanık Yerine Beyanda Bulunabilir mi?

Avukat, sanığın sadece yasal temsilcisidir. Müvekkilini mahkemede sadece savunmanın yasal tarafında savunmaktadır. Aksi takdirde, savunduğu kişi için hikâyeyi anlatamaz. Sorguyu yapan kişi, olayla ilgili kendi bilgisini ve deneyimini anlatacaktır. Ceza yargılaması, mahkemedeki kanıtlar aracılığıyla yaşam olaylarının yeniden formüle edilmesi faaliyetidir. Doğal olarak yaşanmış bir olayın nasıl olduğunu yalnızca olaya dahil olanlar bilebilirdi. İzmir ağır ceza avukatı, sanık adına delil sunabilir, sunulan delilleri değerlendirebilir ve gerekli itirazlarda bulunabilir; duruşmadaki tanıklar, şikayetçiler ve diğer yargı alanı dışındaki kişiler, olayları aydınlatmak ve müvekkillerinin savunmasına hizmet etmek için sorular sorabilir. Kısaca Ağır ceza davaları ile ilgilenen avukatlar sanık yerine beyanda bulunamamaktadır.

 

 

 

 

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.