DOLAR 32,4504 -0.15%
EURO 34,8290 -0.66%
ALTIN 2.441,260,23
BITCOIN %
İstanbul
14°

HAFİF YAĞMUR

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Rusya’ya Yönelik Ukrayna Sabotaj Girişimi Püskürtüldü

Rusya’ya Yönelik Ukrayna Sabotaj Girişimi Püskürtüldü

ABONE OL
Mart 14, 2024 16:03
Rusya’ya Yönelik Ukrayna Sabotaj Girişimi Püskürtüldü
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Rusya’nın Güneyindeki Kursk ve Belgorod Bölgelerine Sızma Girişimi

Rusya’nın güneyinde bulunan Kursk ve Belgorod bölgelerine Ukraynalı sabotaj gruplarının sızma girişiminde bulunduğu bildirildi. Rosgvardiya basın servisinin açıklamasına göre, birlikler Kursk bölgesindeki Tetkino yerleşim birimi yakınlarında Ukrayna sabotaj ve keşif gruplarının saldırısını püskürttü.

Rusya Güvenlik Güçleri ve FSB İşbirliği Yaptı

Rosgvardiya birliklerinin Rusya Silahlı Kuvvetleri ve Rusya Federal Güvenlik Servisi (FSB) personeliyle işbirliği içinde operasyonu yürüttüğü belirtildi. Kursk Valisi Roman Starovoyt da Ukrayna sabotaj ve keşif gruplarının Tetkino’daki saldırılarının Rus güvenlik güçleri tarafından durdurulduğunu sosyal medya hesabından duyurdu.

Belgorod Bölgesindeki Saldırı Engellendi

Rusya Savunma Bakanlığı da Ukrayna Silahlı Kuvvetlerinin Belgorod bölgesinde Spodaryuşino yerleşim birimine yönelik saldırısının engellendiğini açıkladı. Açıklamada, hava saldırıları ve topçu ateşi sonucunda 195 askeri personel, 5 tank, 4 zırhlı muharebe aracı, 3 UR-77 kundağı motorlu mayın temizleme roketatar ve 3 askeri iş makinesinin etkisiz hale getirildiği belirtildi.

12 Mart’ta Da Benzer Bir Girişim Püskürtülmüştü

Belgorod ve Kursk bölgelerine 12 Mart’ta da Ukraynalı sabotaj gruplarının girmeye çalıştığı ancak Rus güvenlik güçlerince saldırıların püskürtüldüğü hatırlatıldı.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.