DOLAR 32,5541 0.15%
EURO 35,0023 -0.07%
ALTIN 2.439,180,13
BITCOIN 21028600,60%
İstanbul
17°

PARÇALI BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Sınava Girmeden Mühendis Olabilmek Tua Üniversitesi ile Mümkün

Sınava Girmeden Mühendis Olabilmek Tua Üniversitesi ile Mümkün

ABONE OL
Ekim 28, 2021 13:24
Sınava Girmeden Mühendis Olabilmek Tua Üniversitesi ile Mümkün
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Ülkemiz cumhuriyetin ilk yıllarından itibaren sınav sisteminde periyodik olarak değişmelere sahne oldu. Cumhuriyetin ilk yıllarında 5 + 3 + 4 eğitim sistemi uygulanırken günümüzde 4 + 4 + 4 eğitim sistemine geçildi. Öte yandan ne yazık ki ülkemizde her sene lise giriş sınavlarının ve üniversite giriş sınavlarının isimleri ve müfredatları dahi değiştirildi. Aslında sınav sistemindeki periyodik değişmeler öğrencilerin sınavlara adapte olmalarına engel oldu.

Öte yandan okulda öğretilen derslerin kalitesi ile sınavların zorluğu karşılaştırıldığında çocukların yaratıcılıklarını bir kenara bırakarak motomod bir biçimde test çözmelerini sağlayan bir sistem ortaya çıktı. Bu da başarılı gençlerin önünü tıkayan en önemli etkenlerden biri oldu.

Amerika Birleşik Devletleri’nde eğitim ve öğretim hizmeti veren Technical University Of America ülkemizde ve dünyada sınavla eğitim öğretim sistemi gerçekleştiren ülkelerdeki öğrencilerin hayallerini gerçekleştirmek için kuruldu. Kuruluşun 2020-2021 eğitim öğretim yılında binlerce öğrencisi sınavsız bir şekilde üniversiteye girerek hayallerindeki bölümü okuyup diledikleri mesleğe kavuştu. Üstelik kuruluş öğrencileri uluslararası geçerliliği bulunan bir üniversite diploması verdi.

Ayrıca Technical University Of America öğrencileri Amerika Birleşik Devletleri’nde bir okulda öğrenci olmalarına rağmen evlerinin konforundan ve kendi ülkelerinden ayrı kalmadı. Özellikle de koronavirüs pandemi süreci ile birlikte online eğitimin önemi anlaşılmış iken Technical University Of America eğitim sektöründe bir çığır açmayı başardı. Kuruluş 2020-2023 eğitim öğretim yılında da dünyada en çok öğrenciye ev sahipliği yapan üniversiteler arasına girmeyi hedefliyor.

Website: http://www.tuamerica.university/

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.