DOLAR 32,2169 0.02%
EURO 34,7633 -0.3%
ALTIN 2.427,46-0,68
BITCOIN %
İstanbul
11°

ORTA ŞİDDETLİ YAĞMUR

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

SSB ve YÖK, Savunma Sanayii Akademi bünyesinde gençler için eğitim programları başlatıyor
  • İlk Haberler
  • Eğitim
  • SSB ve YÖK, Savunma Sanayii Akademi bünyesinde gençler için eğitim programları başlatıyor

SSB ve YÖK, Savunma Sanayii Akademi bünyesinde gençler için eğitim programları başlatıyor

ABONE OL
Şubat 15, 2024 17:04
SSB ve YÖK, Savunma Sanayii Akademi bünyesinde gençler için eğitim programları başlatıyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL

“Savunma Sanayii 101” ve “Savunma Sanayii 401” projeleriyle savunma sanayisinde gençler yetiştirilecek

Savunma Sanayii Başkanlığı (SSB) ve Yükseköğretim Kurulu (YÖK) tarafından yapılan açıklamaya göre, SSB ve YÖK, savunma sanayisi alanında genç neferler yetiştirmek amacıyla Savunma Sanayii Akademi bünyesinde “Savunma Sanayii 101” ve “Savunma Sanayii 401” projelerini hayata geçirecek. Proje kapsamında, üniversitelerin birinci ve ikinci sınıflarında eğitim gören öğrenciler “Savunma Sanayii 101” programına başvurabilecekken, araştırma üniversitelerinin 3’üncü ve 4’üncü sınıflarında eğitim gören öğrenciler de “Savunma Sanayii 401” programına başvurabilecek.

Eğitim programları tamamen ücretsiz olacak ve sertifika ile kredi avantajı sağlayacak

Savunma Sanayii Başkanı Haluk Görgün, yapılan açıklamada, bu eğitim programlarını başarıyla tamamlayan öğrencilerin hem sertifika alacağını hem de bu eğitimleri üniversitelerinde kredili seçmeli ders olarak saydırabileceğini belirtti. Ayrıca, programı başarıyla tamamlayan öğrencilerin savunma sanayisinde istihdam sürecinde avantaj elde edeceğini ifade etti.

Başvurular “savunma101.ssa.gov.tr” ve “savunma401.ssa.gov.tr” internet sitelerinden yapılacak

Gençler için büyük bir fırsat olan bu eğitim programlarına başvurmak isteyenler, gerekli şartları taşıdıklarında “savunma101.ssa.gov.tr” veya “savunma401.ssa.gov.tr” internet sitelerinden başvurularını yapabilecekler. Bu projelerle, gençlerin savunma sanayiine olan ilgi ve bilgi birikimlerinin artırılması, sektör profesyonelleri ile etkileşimlerinin sağlanması ve kendi yeteneklerini keşfetmeleri hedefleniyor.

Eğitim programları gençlerin gelecek planlamalarında önemli rol oynayacak

Savunma Sanayii Başkanı Haluk Görgün, Milli Yetkinlik Hamlesi kapsamında sunulan bu eğitim programlarının gençlerin gelecek planlamalarında önemli bir etkisi olacağını vurguladı. Türkiye’nin savunma alanında büyük atılımlar yapacağı “Savunmanın Yüzyılı”nda gençlerin önemli bir rol oynayacağını belirten Görgün, üniversiteli gençlerin bu önemli projeye katılımlarını beklediklerini söyledi.

Görgün, “Türkiye Yüzyılı, ‘Savunmanın Yüzyılı’ olacak. Savunmanın Yüzyılı’nı gençlerimiz inşa edecek. Geleceğimizin gençleri ve gençlerimizin geleceği için çalışmaya devam edeceğiz.” şeklinde konuştu.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.