DOLAR 32,3400 -0.07%
EURO 34,8790 0.06%
ALTIN 2.392,77-0,15
BITCOIN %
İstanbul
12°

HAFİF YAĞMUR

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Tunceli’de Su Sporlarına İlgi Artıyor

Tunceli’de Su Sporlarına İlgi Artıyor

ABONE OL
Nisan 24, 2024 22:01
Tunceli’de Su Sporlarına İlgi Artıyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL

El değmemiş doğal güzellikler eşliğinde sportif faaliyetler yükselişte

Tunceli, her yıl artan bir ivmeyle su sporlarına olan ilgisini gösteriyor. Pertek ilçesindeki Keban Baraj Gölü ve Ovacık ilçesindeki Munzur Çayı, rafting ve kano sporları için ideal ortamlara sahip.

Gençler Su Sporlarıyla Tanışıyor

Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü, ilkokul ve liselerde eğitim gören öğrencileri su sporlarıyla buluşturmak için projeler gerçekleştiriyor. Öğrenciler, Pertek ve Tunceli merkezinde bulunan su sporları merkezlerinde eğitim alıyor.

Müsabakalara Hazırlık Devam Ediyor

13-17 yaş aralığındaki sporcular, teorik bilgileri aldıktan sonra rafting botlarına binmeyi ve kürek çekmeyi öğreniyorlar. Birkaç aylık eğitimin ardından, gençler yurt içi ve yurt dışında düzenlenen müsabakalara katılarak yeteneklerini sergileme fırsatı buluyorlar.

Antrenörlerin Gözünden

Pertek Su Sporları Merkezi’nde görevli antrenör Serhat Yıldız, “Şu an merkezimizde 30 kanocu ve 35 rafting sporcusu bulunuyor. Tunceli merkezinde ise 30 rafting sporcusu eğitim alıyor” diyor. Tunceli’deki gençler, su sporlarında başarıya giden yolda antrenörler eşliğinde ilerlemeye devam ediyor.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.