DOLAR 32,5038 0.08%
EURO 34,7826 -0.12%
ALTIN 2.496,260,50
BITCOIN %
İstanbul
12°

ŞİDDETLİ YAĞMUR

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Türkiye Finans’tan ihtiyaç finansmanında dijital iş modeli: “eXtra Limit”
  • İlk Haberler
  • Gündem
  • Türkiye Finans’tan ihtiyaç finansmanında dijital iş modeli: “eXtra Limit”

Türkiye Finans’tan ihtiyaç finansmanında dijital iş modeli: “eXtra Limit”

ABONE OL
Şubat 8, 2022 09:27
Türkiye Finans’tan ihtiyaç finansmanında dijital iş modeli: “eXtra Limit”
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Türkiye Finans, ülke ekonomisine sağladığı katkıyı finansman ağını genişleterek arttırmaya devam ediyor. Yenilikçi ürün ve hizmetleriyle ön plana çıkan banka, eXtra Limit isimli yeni bir dijital ihtiyaç finansmanı modeli geliştirerek Türkiye’nin önde gelen sadakat platformlarından ZUBİZU ile iş birliği yaptı.  

 

Türkiye’de bir ilk olma özelliği taşıyan dijital finansman modeli eXtra Limit ile uzaktan müşteri edinimi akışını dijital finansman başvuru sistemiyle birleştiren Türkiye Finans, ZUBİZU kullanıcılarına mobil uygulamalarından ayrılmadan finansman başvurusu yapma imkânı sunuyor. Kullanıcılar kendileri için belirlenen finansman limitini ister fiziki mağazalarda isterlerse e-ticaret harcamalarında sanal kart veya QR Kod ile ödeme alt yapısı üzerinden diledikleri gibi kullanabiliyorlar. 

 

Uçtan uca dijital bir iş modeli olan eXtra Limit, bankacılık ürün ve hizmetlerinin görünmez bankacılık trendine doğru evrilmeye başladığı günümüzde kullanıcıların hayatlarında ek bir süreç yaratmadan hızlı, güvenli ve kolay bir deneyimle ihtiyaç finansmanı edinme olanağı sunuyor. Önümüzdeki dönemde farklı mobil ödeme platformları ile iş birlikleri yapmayı sürdürecek olan Türkiye Finans, 2022 yılı içerisinde bireysel ihtiyaç finansmanı alanında milli ekonomiye sunduğu desteği arttırmayı hedefliyor. 

 

Türkiye Finans öncü dijital bankacılık vizyonu doğrultusunda uzaktan müşteri ediniminin finansman başvuru süreçlerine entegre edildiği yeni bir dijital ihtiyaç finansmanı modelini tüketicilerin kullanımına sundu. Türkiye’de ilk olma özelliği taşıyan ve eXtra Limit ismini taşıyan bu iş modeli ile tüketiciler ZUBİZU mobil uygulaması üzerinden kolayca finansman başvurusu yapabiliyor. Bu başvuruları hızlı biçimde değerlendiren Türkiye Finans, ZUBİZU kullanıcılarına mobil uygulamadan ayrılmalarına gerek kalmadan anında ihtiyaç finansmanı limiti sağlıyor. İhtiyaç finansmanı limitinin sanal bir banka kartına yüklenerek tüketicilere sunulduğu eXtra Limit ürünüyle açık bankacılık altyapısını kullanan banka, müşterilerine ihtiyacın doğduğu anda ve yerde finansman kullanma imkânı sunuyor.

eXtra Limit ile limit ödedikçe açılır, tekrar başvuru gerekmez 

eXtra Limit’ten faydalanmak için ZUBİZU üzerinden başvuru yapılarak, görüntülü görüşme ile Türkiye Finans müşterisi olunabiliyor ve dakikalar içerisinde talep edilen finansman tutarı ek prosedürlere gerek kalmadan müşteriye özel tahsis edilen limit dâhilinde sanal banka kartına yükleniyor. Ardından müşteriler sanal kartları ile eXtra Limit’lerindeki tutarları dâhilinde ister fiziki mağazalarda pos üzerinden QR kod ile ödeme yapabiliyor isterlerse e-ticaret harcamalarında eXtra Limit’lerini kullanabiliyorlar. Ayrıca alışverişlerdeki ödeme tutarını yeniden taksitlendirme imkânı sunan eXtra Limit ile limitler ödeme yaptıkça açılıyor ve müşteriler alışverişlerine kaldıkları yerden devam edebiliyorlar.

M. Necati Özdeniz: “eXtra Limit gibi dijital ürünlerimizle ek süreçler yaratmadan hızlı, güvenli ve kolay bir müşteri deneyimi sunuyoruz.”

 

Konu ile ilgili görüşlerini paylaşan Türkiye Finans Perakende Bankacılık Genel Müdür Yardımcısı M. Necati Özdeniz şunları söyledi: “Türkiye Finans olarak dijital bankacılık alanındaki öncü vizyonumuzu Türkiye ekonomisine sağladığımız finansman desteğini arttırmak amacıyla ortaya koyuyoruz. Bunu başarabilmek için açık bankacılık alt yapısını aktif kullanıyor ve finansman alternatiflerini çeşitlendiriyoruz. Uçtan uca dijital bir alt yapı üzerine kurulan iş modellerini bankacılık ürün ve hizmetlerine uyarlayarak müşterilerimize günlük hayatları içerisinde ek bir süreç yaratmadan hızlı, güvenli ve kolay bir deneyimle sunmayı hedefliyoruz. Bu yaklaşımın bizleri yakın geleceğin bankacılık dünyası olarak tanımlanan “Görünmez Bankacılık” seviyesine ulaştıracağına inanıyoruz. Bu iç görüden yola çıkarak Türkiye’nin önde gelen sadakat platformlarından ZUBİZU ile güçlerimizi birleştirmekten mutluluk duyuyoruz. İlk adımını ZUBİZU ile attığımız dijital ihtiyaç finansmanı eXtra Limit’in kullanım ağını genişleterek, POS geçen her yerde sadece bir akıllı telefon aracılığıyla eXtra Limit üzerinden ödeme yapılabilmesini mümkün kılıyoruz. Geçen sene yine dijital alt yapısı ile Türkiye’de bir ilk olan Hızlı Finansman bayilerimiz sayesinde ülke ekonomisine son iki senede 2 milyar liraya yakın katkı sağlamıştık. Bu sene de dijital ihtiyaç finansmanı eXtra Limit ile Türkiye’de ticaretin ve alışverişin nabzını tutan platformlarla iş birliği yaparak milli ekonomiye verdiğimiz desteği arttırmayı hedefliyoruz.”

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.