DOLAR 32,2689 0.08%
EURO 34,7321 -0.15%
ALTIN 2.399,34-0,40
BITCOIN %
İstanbul
21°

PARÇALI AZ BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Türkiye’nin İlk Yapay Zeka Lisesi İçin Çalıştay Düzenlendi

Türkiye’nin İlk Yapay Zeka Lisesi İçin Çalıştay Düzenlendi

ABONE OL
Nisan 26, 2024 17:10
Türkiye’nin İlk Yapay Zeka Lisesi İçin Çalıştay Düzenlendi
0

BEĞENDİM

ABONE OL

İstanbul’da Yapılan Açılışta Öne Çıkan Detaylar

İstanbul Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Hüseyin Aydın, Teknopark İstanbul’da gerçekleşen çalıştayın açılışında yaptığı konuşmada, Türkiye’nin ilk yapay zeka lisesinin hayata geçirilmesi hedefini vurguladı.

Yapay Zeka Önemli Bir Alan Haline Geliyor

Aydın, yapay zekanın günlük hayatta ve farklı sektörlerde giderek daha fazla kullanılmaya başlandığını belirterek, yapay zekanın geleceğin en önemli alanlarından biri haline geldiğine dikkat çekti.

Gençlerin Yapay Zeka Alanında Yetiştirilmesi Önem Arz Ediyor

Özellikle gençlerin yapay zeka alanında iyi eğitilmesinin önemli olduğunu vurgulayan Teknopark İstanbul Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Akif Özyurt, ülke gençlerinin yapay zeka alanında çok iyi yetiştirilmesi gerektiğini belirtti.

Derin Kurgu Tehlikelerine Dikkat Çekildi

İstinye Üniversitesi Yönetim Bilişim Sistemleri Bölüm Başkanı Doç. Dr. Şebnem Özdemir, yapay zeka konusundaki ön yargıların ve derin kurgunun potansiyel tehlikelerine dikkat çekerek, gençlere etik, ahlak ve vicdan eğitiminin verilmesi gerektiğini vurguladı.

Çalıştayda Belirlenen Yöntemler

Çalıştayda, yapay zeka lisesinin içeriğinin geliştirilmesi, müfredatının tasarlanması ve hangi derslerin okutulacağı gibi konular üzerinde akademisyenler, bilişim öğretmenleri ve sektör temsilcileri fikir alışverişinde bulundu.

Çalıştay sonuçları Milli Eğitim Bakanlığı’na sunulacak ve onaylanması durumunda, bu yıl tercih kılavuzuna yetişecek şekilde Yapay Zeka Lisesi’nin Teknopark İstanbul yerleşkesi içerisinde kurulması planlanıyor.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.