DOLAR 32,4818 0.18%
EURO 34,9075 0.11%
ALTIN 2.401,120,20
BITCOIN %
İstanbul
17°

PARÇALI AZ BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

YÖK Başkanı: Türkiye, Uluslararası Öğrenci Sayısında İlk 5’e Girmeyi Hedefliyor
  • İlk Haberler
  • Eğitim
  • YÖK Başkanı: Türkiye, Uluslararası Öğrenci Sayısında İlk 5’e Girmeyi Hedefliyor

YÖK Başkanı: Türkiye, Uluslararası Öğrenci Sayısında İlk 5’e Girmeyi Hedefliyor

ABONE OL
Nisan 19, 2024 17:03
YÖK Başkanı: Türkiye, Uluslararası Öğrenci Sayısında İlk 5’e Girmeyi Hedefliyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Prof. Dr. Erol Özvar, Uluslararası Öğrenci Sayısını Açıkladı

Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar, Türkiye’de eğitim gören uluslararası öğrenci sayısını açıkladı. Bursa Teknik Üniversitesi’nde düzenlenen bir konferansta konuşan Prof. Dr. Özvar, uluslararasılaşmanın Yükseköğretim Kurulu ve üniversiteler için stratejik bir hedef olduğunu vurguladı.

“Hedef Dünyada İlk 5”

Prof. Dr. Özvar, uluslararası öğrenci sayısının Türkiye Cumhuriyeti Kalkınma Planları içinde de yer aldığını belirterek, ülkemizdeki üniversitelerde 198 farklı ülkeden 350 bine yakın uluslararası öğrencinin öğrenim gördüğünü söyledi. Bu durumla Türkiye, dünyada en fazla öğrenciye sahip ilk 10 ülke arasına girdiğini ve yükseköğretimde küresel bir eğitim merkezi haline geldiğini belirtti. Hedeflerinin uluslararası öğrenci sayısında dünyada ilk 5’e girmek olduğunu dile getirdi.

“Göçmen Olarak Bakmak Yanlış”

Uluslararası öğrencilere karşı olumsuz algı oluşturulduğunu belirten Prof. Dr. Özvar, uluslararası öğrencilerin Türk vatandaşı öğrenciler için herhangi bir hak kaybına neden olmadığını vurguladı. Uluslararası öğrenciler konusuna düzensiz sığınmacı ya da göçmen sorunu olarak bakmanın yanlış bir tutum olduğunu ifade etti.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.