DOLAR 32,4504 -0.15%
EURO 34,8290 -0.66%
ALTIN 2.441,260,23
BITCOIN %
İstanbul
16°

PARÇALI AZ BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Down Sendromu ve Eğitim: Farkındalık ve Destek

Down Sendromu ve Eğitim: Farkındalık ve Destek

ABONE OL
Mart 25, 2024 17:03
Down Sendromu ve Eğitim: Farkındalık ve Destek
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Down Sendromu Nedir?

Down sendromu, genetik bir farklılık olup dünya genelinde 6 milyon bireyi etkilemektedir. Her 800 bebekten biri down sendromuyla doğmaktadır.

21 Mart: Down Sendromu Günü

Birleşmiş Milletler tarafından ilan edilen 21 Mart, down sendromu farkındalığı için ayrılan özel bir gündür. Bu gün, pek çok etkinlikle down sendromlu bireylerin sorunlarına dikkat çekmek amacıyla kutlanmaktadır.

Eğitimde Başlangıç: Aileler

Down sendromu genellikle anne adayının gebelik sürecinde tespit edilir. Aileler, bebeğin down sendromlu doğacağını bilerek eğitim sürecine hazırlanmaya başlarlar. Ailelere, doğumdan itibaren eğitim programları sunulur.

Eğitim Süreci

Ailelerin eğitiminden sonra down sendromlu çocuklar bebeklik döneminden itibaren eğitim almaya başlarlar. Eğitim sürecinde motor beceriler, sosyal ilişkiler ve akademik beceriler gibi alanlara odaklanılır. Bu süreç, rehabilitasyon merkezlerinde devam eder.

Rehabilitasyon Merkezlerinde Eğitim

Ücretsiz olarak sunulan eğitimlerde fizyoterapistler, psikolojik danışmanlar, özel eğitim uzmanları görev alır. Down sendromlu çocuklar, dil gelişimi, bilişsel gelişim ve sosyal beceriler gibi alanlarda desteklenirler.

Okul Hayatı

Down sendromlu çocuklar genellikle ilköğretim çağında kaynaştırma eğitimi alırlar. Uyum sağlayabilmek için çocuğun gelişim düzeyi göz önünde bulundurulur. Bazı down sendromlu bireyler lise ve üniversite eğitimlerine devam edebilirler.

Down sendromlu bireylerin eğitimde desteklenmesi ve farkındalığın artması, toplumda daha fazla fırsat eşitliği sağlamayı amaçlamaktadır.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.