DOLAR 32,2053 -0.22%
EURO 35,1156 -0.22%
ALTIN 2.498,171,32
BITCOIN 21603380,36%
İstanbul
16°

HAFİF YAĞMUR

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Gençlerde Elektronik Sigara Kullanımının Sağlık Üzerindeki Etkileri Araştırıldı
  • İlk Haberler
  • Sağlık
  • Gençlerde Elektronik Sigara Kullanımının Sağlık Üzerindeki Etkileri Araştırıldı

Gençlerde Elektronik Sigara Kullanımının Sağlık Üzerindeki Etkileri Araştırıldı

ABONE OL
Mayıs 7, 2024 21:03
Gençlerde Elektronik Sigara Kullanımının Sağlık Üzerindeki Etkileri Araştırıldı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Nebraska Üniversitesi’nden Yapılan Çalışma Sonuçları

Nebraska Üniversitesi’nde gerçekleştirilen bir araştırmada, 13 ila 17 yaş arasındaki gençler üzerinde elektronik sigara kullanımının etkileri incelendi. Çalışmada, günde en az sekiz kez e-sigara kullandığını bildiren gençler üzerinde detaylı bir analiz yapıldı.

Araştırma Sonuçları

Araştırma sonucunda, düzenli olarak elektronik sigara kullanan gençlerin idrarında ara sıra kullananlara göre %30 daha fazla kurşun ve iki kat daha fazla uranyum bulunduğu tespit edildi. Kontrol grubunda hiç elektronik sigara kullanmayan gençlerin olmaması, araştırmacıların dikkatini çeken bir nokta oldu.

Araştırmada, 200 e-sigara kullanıcısından oluşan ABD örneğindeki belirgin modelin endişe verici olduğu vurgulandı. Özellikle mentol veya nane yerine tatlı elektronik sigara aromalarını tercih eden gençlerde uranyum biyobelirteçlerinin yüksek oranda bulunduğuna dikkat çekildi.

Araştırmacıların Çağrısı

Kamu sağlığı açısından endişe verici bulgular elde edilen araştırmada, araştırmacılar elektronik sigaraların potansiyel toksisitesi üzerine daha fazla çalışma yapılması gerektiğini savunuyorlar. Gençlerde e-sigara kullanımının sağlık açısından oluşturabileceği risklerin daha detaylı bir şekilde araştırılması gerektiği belirtiliyor.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.