DOLAR 32,2053 -0.22%
EURO 35,1156 -0.22%
ALTIN 2.498,171,32
BITCOIN 21589580,23%
İstanbul
20°

KAPALI

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Gençleri Hedefleyen Gıda Ürünlerinin Sağlıksızlığı Ortaya Çıktı

Gençleri Hedefleyen Gıda Ürünlerinin Sağlıksızlığı Ortaya Çıktı

ABONE OL
Mayıs 5, 2024 21:03
Gençleri Hedefleyen Gıda Ürünlerinin Sağlıksızlığı Ortaya Çıktı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Aktivist Grup Uyarıyor: Yağ, Şeker ve Tuz Oranları Yüksek

Aktivist kuruluşu Bite Back’e göre gençlere hitap eden ambalajlı her dört üründen üçünden fazlası yüksek oranda yağ, şeker veya tuz içeriyor. Grup, Britanya’nın “önlenebilir bir sağlık krizine gözlerini kapattığını” iddia ediyor.

Bite Back Hükümete Çağrıda Bulunuyor

Bite Back, hükümete çocuklardaki obezite artışını durdurmak için etik olmayan pazarlamayı kısıtlaması çağrısında bulunuyor. İngiltere’nin en büyük on gıda ve içecek firmasının çocuklara hitap eden ambalajlara sahip 262 ürün sattığı ortaya çıktı, bunların yüzde 78’i sağlıksız olarak sınıflandırıldı. Bu ürünlere cipsler, tahıl gevrekleri, dondurma ve tatlılar da dahil ediliyor.

TV Şefi Jamie Oliver’in Uyarısı

Bite Back’in kurucu ortağı TV şefi Jamie Oliver, pazarlamanın doğrudan çocukları hedeflediğini belirterek, şirketlerin genç beyinleri etkilemek için eğlenceli karakterler, parlak görüntüler veya heyecan verici yeni şekiller kullandığını söyledi. Oliver, “Bu şirketler onları seçiyor çünkü genç beyinleri yakalayacaklarını biliyorlar” ifadelerini kullandı.

Sağlık Bakanlığı Müdahale Ediyor

İngiltere Sağlık ve Sosyal Bakım Bakanlığı, şeker azaltma programının etkilerinden bahsederek, “bir alana bir bedava” fırsatları ve TV ile internet reklamları yapılması konusunda çeşitli önlemler planladığını belirtti.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

300x250r
300x250r