DOLAR 32,4504 -0.15%
EURO 34,8290 -0.66%
ALTIN 2.441,260,23
BITCOIN %
İstanbul
17°

PARÇALI AZ BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Gençlerin Sosyal Medya Kullanımı ve Mutluluk Oranlarıyla İlgili Uyarılar
  • İlk Haberler
  • Magazin
  • Gençlerin Sosyal Medya Kullanımı ve Mutluluk Oranlarıyla İlgili Uyarılar

Gençlerin Sosyal Medya Kullanımı ve Mutluluk Oranlarıyla İlgili Uyarılar

ABONE OL
Mart 21, 2024 22:01
Gençlerin Sosyal Medya Kullanımı ve Mutluluk Oranlarıyla İlgili Uyarılar
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Dr. Vivek Murthy’nin Uyarıları

ABD’li genel cerrah Dr. Vivek Murthy, Z kuşağının sosyal medyaya maruz kalmasının yol açtığı erken “orta yaş krizi” konusunda uyarılarda bulundu. Murthy, gençlerin giderek daha az mutlu olduğunu gösteren küresel refah araştırmasını yorumlarken, sosyal medyanın gençler üzerindeki olumsuz etkilerini vurguladı.

Uzmanın Görüşleri

Dr. Murthy, çocukların sosyal medya kullanımının onlara “güvenli olmadığı kanıtlanmış ilaçlar vermek” gibi olduğunu belirterek, hükümetlerin bu konuda yetersiz kaldığını ifade etti. Araştırmalara göre ABD’li gençlerin günlük beş saatten fazlasını sosyal medyada geçirdiğini ve üçte birinin gece yarısına kadar uyanık kaldığını açıkladı.

Acil Çağrı ve Öneriler

Dr. Murthy, sosyal medyanın gençler üzerindeki zararlarını azaltmak için acil yasa tasarısı çağrısında bulunarak, sosyal medya platformlarının gençler için güvenli olduğuna dair kanıtların henüz beklenmekte olduğunu belirtti. Sonu gelmeyen kaydırma gibi özelliklerin sınırlandırılması gerektiğini savundu.

Değişen Mutluluk Sıralaması

Dünya Mutluluk Raporu’na göre, gençlerin yaşlılardan daha mutlu olduğu yılların ardından ABD’de refah düşüşü yaşanarak en mutlu 20 ülke listesinden çıktı. Batı Avrupa’da da benzer eğilimler görülürken, rapor editörü Profesör Jan-Emmanuel De Neve, çocukların orta yaş krizine benzer bir durum yaşadığını ve politika eylemlerinin acil olduğunu vurguladı.

Finlandiya’nın birinci sırada yer aldığı raporda, Türkiye ise 98. sırada yer aldı.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.