DOLAR 32,4304 0%
EURO 34,8399 -0.04%
ALTIN 2.437,690,13
BITCOIN %
İstanbul
17°

HAFİF YAĞMUR

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

İsrail’in İran Saldırılarına Tepkisi: 1,35 Milyar Dolarlık Maliyet

İsrail’in İran Saldırılarına Tepkisi: 1,35 Milyar Dolarlık Maliyet

ABONE OL
Nisan 14, 2024 18:02
İsrail’in İran Saldırılarına Tepkisi: 1,35 Milyar Dolarlık Maliyet
0

BEĞENDİM

ABONE OL

İsrail Ekonomisine Ağır Darbe: 1,35 Milyar Dolarlık Zarar

İsrail medyasına göre, İran’ın insansız hava araçları (İHA) ile düzenlediği saldırının İsrail ekonomisine maliyeti 1,35 milyar doları buldu. Yediot Aharonot gazetesi, eski İsrail Genelkurmay Başkanı Müsteşarı Tuğgeneral Ram Aminah’ın değerlendirmelerine yer verdi.

İran’ın Füze Saldırıları: İsrail Savunma Maliyeti Artıyor

Aminah’ın açıklamalarına göre, İsrail’in dün geceki savunma maliyeti 4-5 milyar şekel (1,08 – 1,35 milyar dolar) olarak hesaplandı. Bu rakam sadece İran füzelerinin düşürülmesi için harcanan savunma maliyetini içeriyor. Yaralanmalar ve hasarlar bu rakama dahil değil.

İsrail’in Anti Balistik Füze Sistemi Arrow’un Maliyeti

Aminah, İsrail’in geliştirdiği anti balistik füze sistemi Arrow’un bir tanesinin maliyetinin 3,5 milyon dolar olduğunu belirtti. İran’a ait İHA’ların düşürülmesi için havalanan uçakların da ayrı bir maliyet oluşturduğuna dikkat çekti.

İran’ın İsrail’e Saldırı Sayısı Artıyor

İsrail Ordu Sözcüsü Daniel Hagari’nin yaptığı açıklamaya göre, İran’dan İsrail’e 200’den fazla İHA ve balistik füze atıldı. İran ile İsrail arasındaki gerilim giderek tırmanıyor.

İran-İsrail Gerilimi

İran’ın Şam’daki konsolosluk binasına düzenlenen hava saldırısının ardından yaşanan gerilim devam ediyor. İran, İsrail’e misilleme yapacağını duyurduğu saldırılarını sürdürüyor. İsrail ise karşılık vermeye hazır olduğunu belirtiyor.

Devrim Muhafızları Ordusu, İran topraklarından İsrail’e kamikaze insansız hava araçları ve füzelerle saldırı başlattığını bildirmişti.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.