DOLAR 32,4393 -0.02%
EURO 34,8375 0.16%
ALTIN 2.441,660,14
BITCOIN %
İstanbul
13°

PARÇALI BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Ticaret Bakanlığı Lojistik ve Taşımacılık Sektörüne Yönelik Yeni Destekler Sağlıyor
  • İlk Haberler
  • Ekonomi
  • Ticaret Bakanlığı Lojistik ve Taşımacılık Sektörüne Yönelik Yeni Destekler Sağlıyor

Ticaret Bakanlığı Lojistik ve Taşımacılık Sektörüne Yönelik Yeni Destekler Sağlıyor

ABONE OL
Nisan 13, 2024 18:02
Ticaret Bakanlığı Lojistik ve Taşımacılık Sektörüne Yönelik Yeni Destekler Sağlıyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Bakanlık, Türkiye’nin coğrafi avantajını kullanarak döviz kazandırıcı hizmet getirisi en yüksek sektörlerden biri olan mal ihracatını ve dış ticareti artırmak amacıyla lojistik ve taşımacılık sektörüne odaklanıyor.

Lojistik ve Taşımacılık Sektörüne Yönelik Yatırımlar Artıyor

Bakanlık tarafından yapılan açıklamada, Türkiye’nin lojistik ve taşımacılık sektörünün küresel pazardaki yeri vurgulanarak, sektörün 100 milyar dolarlık pazar büyüklüğü ile dünya genelinde 11’inci sırada yer aldığı belirtildi. Ayrıca, sektörün toplam hizmet ihracatı içinde yaklaşık %40 paya sahip olduğu ve 40 milyar dolarlık bir ihracat gerçekleştirdiği ifade edildi. Türkiye’nin lojistik performans endeksindeki sıralamasının da yükseldiği vurgulandı; 2018 yılında 47’nci sırada yer alan Türkiye, 2023 yılında 38’inci sıraya yükselmiştir. 2028 yılına kadar hedef ise 25’inci sıraya yükselmektir.

Yeni Destek Paketleri ve Projeler Devreye Alınıyor

Bakanlık, lojistik ve taşımacılık sektörüne yönelik daha önce hiç sağlanmamış yeni destek paketlerini devreye alarak sektörde faaliyet gösteren firmaların desteklenmesine olanak tanıyor. Bu desteklerle sektörün daha da güçlenmesi ve büyümesi hedefleniyor. Önümüzdeki dönemde farklı destek kalemleriyle kapsamın genişletilmesi planlanıyor.

2023 yılında sektöre 395 milyon TL destek sağlandığı belirtilirken, Türkiye’nin lojistik ve taşımacılık sektörü 40 milyar dolarlık bir ihracata imza atarak ülke ekonomisine önemli katkı sağlamıştır.

Gelecek dönemde, sektör paydaşlarıyla işbirliği içerisinde 2024 yılında da stratejik yol haritası ve destekleme çalışmalarının sürdürüleceği ifade edilen açıklamada, sektörün ihracatının artarak devam etmesi için çalışmaların kararlılıkla devam edeceği belirtilmiştir.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.