DOLAR 32,3390 0.17%
EURO 35,1371 -0.15%
ALTIN 2.235,67-0,33
BITCOIN %
İstanbul
11°

AZ BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

İstanbul’a geçen yıl mevsimin ilk karı bugün yağmıştı! Aynı yer şimdi 15 derece
  • İlk Haberler
  • Gündem
  • İstanbul’a geçen yıl mevsimin ilk karı bugün yağmıştı! Aynı yer şimdi 15 derece

İstanbul’a geçen yıl mevsimin ilk karı bugün yağmıştı! Aynı yer şimdi 15 derece

ABONE OL
Aralık 27, 2020 14:20
İstanbul’a geçen yıl mevsimin ilk karı bugün yağmıştı! Aynı yer şimdi 15 derece
0

BEĞENDİM

ABONE OL

İstanbul’da 2019 yılında, kış mevsiminin ilk karı 27 Aralık günü yağmıştı. Anadolu Yakası’nın yüksek kesimlerinde kısa süreli etkili olan karla karışık yağmur, araçların üzerinde beyaz örtü oluşturmuştu. Ancak yıl boyu mevsim normali değerlerinin üzerinde seyreden sıcaklık, “Bu yıl İstanbul’a kar yağacak mı?” sorularını da beraberinde getirdi. Geçen sene aynı tarihte karla kaplanan Çamlıca Tepesi’nde bugün ne kar yağışı, ne de dondurucu soğuktan söz etmek mümkün. Termometreler 15 dereceyi gösterirken, güzel havanın tadını ise sokağa çıkma kısıtlamasından muaf olan turistler çıkardı.

“ESKİDEN İSTANBUL BOĞAZI’NIN DONDUĞU OLURDU”

Doğma büyüme İstanbullu olduğunu söyleyen ve geçmişte bu tarihlerde, havaların çok daha soğuk olduğunu ifade eden Mustafa Karahan, şunları söyledi: “Tabii iklimler değişiyor, araç sayısı çoğalıyor. Egzozlar, nüfus, kirlilik… Yine insandan kaynaklanıyor. Doğaya hiç dikkat etmiyoruz. Geçmiş zamanlarda nüfus, araç sayısı azdı. İnsanlar daha duyarlıydı. Aralık’ta kış olurdu. Boğazın donduğu zamanları hatırlıyoruz.”

“MEVSİMLERİ TAM ANLAMIYLA YAŞAYAMIYORUZ”

Üsküdar’da evinin yakınındaki bir fırına gelen Harun Erdil, “Geçmişte, 12’nci ayın başı itibarıyla genelde eski devirlerde kar yağardı. İstanbul’un en yüksek rakımlı yerlerinden birindeyiz ve 12’nci ay bitmesine rağmen hala kar yapmıyor. Tabii bunun pek çok sebebi var. Gün geçtikçe de mevsimler birbirine giriyor. Mevsimleri tam anlamıyla yaşayamıyoruz. Çocukluk zamanlarımızda yerde en az 50-60 santim kar olurdu. Şimdi kar yağıyor, bunu görmek mümkün değil tabii” diye konuştu.

“ATMOSFER GİTTİKÇE ISINIYOR”

Üsküdar’daki bir başka vatandaş İzzet Yıldız ise “Dünyadaki sanayileşme buna çok etki ediyor. Atmosfer gittikçe ısınıyor ve kutuplardaki ısınmalardan dolayı, bütün dünyayı kuraklık etkisi altına aldı. İnşallah ülkemize yağmur ve kar yağar. Daha önceki yıllarda bu mevsimde genelde kar olurdu. Allah ülkemize yardım etsin” dedi.

İstanbul'a geçen yıl mevsimin ilk karı bugün yağmıştı! Aynı yer şimdi 15 derece



Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.