DOLAR 32,4504 -0.15%
EURO 34,8290 -0.66%
ALTIN 2.441,260,23
BITCOIN %
İstanbul
14°

PARÇALI BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Milli Eğitim Bakanlığı’ndan Yeni Yönerge: Öğrencilere Beceri Geliştirme Fırsatı
  • İlk Haberler
  • Eğitim
  • Milli Eğitim Bakanlığı’ndan Yeni Yönerge: Öğrencilere Beceri Geliştirme Fırsatı

Milli Eğitim Bakanlığı’ndan Yeni Yönerge: Öğrencilere Beceri Geliştirme Fırsatı

ABONE OL
Mart 9, 2024 17:03
Milli Eğitim Bakanlığı’ndan Yeni Yönerge: Öğrencilere Beceri Geliştirme Fırsatı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Yönergeyle Kurs Açma İmkânı

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yapılan bir yönerge değişikliği ile resmi ve özel örgün ilköğretim ve ortaöğretim kurumları, öğrencilerin yeteneklerini keşfetmelerini ve temel beceri kazanmalarını sağlamak amacıyla istekleri doğrultusunda beceri geliştirme programları açabilecek.

Program Detayları e-Kılavuzda Yer Alacak

Becerilerin geliştirilmesine yönelik programların kurs alanları, süreleri, öğrenci sayısı, eğitim personeli, eğitim ortamı ve diğer hususlar, Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğü koordinesinde Bakanlıkça yayımlanan e-Kılavuzda belirtilecek.

Öğrenci Kabul Şartları

Yönergeye göre, kurs merkezlerine öğrenci kabulünde belirli kriterler bulunacak. Öğrenciler, bulundukları eğitim bölgesi, ortaöğretim kayıt alanı ve komşu kayıt alanı içerisinde bulunan aynı tür okullardan olmak zorunda. Bu sayede yaz dönemi kursları ve yaz okullarına katılım, öğrencilerin bulundukları yerleşim biriminden sağlanabilecek.

Ayrıca, uluslararası Anadolu İmam Hatip Liseleri ve uluslararası mesleki ve teknik Anadolu liselerinde öğrenim gören yabancı uyruklu öğrencilere, Türkçe dersinden en az 10 öğrenci şartı ile kurs açılabilecek.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.