DOLAR 32,4504 -0.15%
EURO 34,8290 -0.66%
ALTIN 2.441,260,23
BITCOIN %
İstanbul
16°

PARÇALI AZ BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

MSÜ Sınav Sonuçları Ne Zaman Açıklanacak?

MSÜ Sınav Sonuçları Ne Zaman Açıklanacak?

ABONE OL
Mart 20, 2024 17:03
MSÜ Sınav Sonuçları Ne Zaman Açıklanacak?
0

BEĞENDİM

ABONE OL

MSÜ Sınavının Sonuçları ve Öğrenme Yöntemleri

Türkiye’nin milli savunma kadrolarında yer almak isteyen adaylar, MSÜ sınavına katılarak tercih ettikleri okullara yerleştirilecekler. Bu süreçte adayların üniversite sınavı puanı, fiziki yeterlilik testi puanı ve mülakat puanı değerlendirilecek.

Sonuçlar 28 Mart 2024 Perşembe Günü Açıklanacak

MSÜ sınav sonuçları, 28 Mart 2024 Perşembe günü açıklanacak. Adaylar, bu tarihte T.C. Kimlik Numaraları ve şifreleri ile ÖSYM’nin resmi internet sitesi veya mobil uygulamaları aracılığıyla sonuçlarını öğrenebilecekler. Adaylara sonuç belgesi gönderilmeyecek, ilan edilen sonuçlar adaylar için tebliğ hükmünde olacak.

MSÜ İçin TYT ve AYT Sınavlarına Katılım Gereklidir

Harp Okulları için YKS’nin 1. Oturumu olan TYT’ye ve 2. Oturumu olan AYT’ye girmek gerekmektedir. Astsubay Meslek Yüksekokulları için ise TYT sınavına katılım zorunludur. Harp Okullarına kadın ve erkek, Astsubay Meslek Yüksekokullarına ise sadece erkek öğrenci alınacaktır.

MSÜ Nedir?

Milli Savunma Üniversitesi, Millî Savunma Bakanlığı’na bağlı olarak kurulan askerî yükseköğretim kurumudur. 2017 yılında eğitim ve öğretime başlayan üniversite bünyesinde çeşitli okul ve enstitüler bulunmaktadır. Bu kurumlar, harp okulları, astsubay meslek yüksekokulları ve çeşitli enstitüleri kapsamaktadır. Adaylar, sonuçları ÖSYM’nin resmi internet sitesinden kontrol edebilirler.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.