DOLAR 32,4504 -0.15%
EURO 34,8290 -0.66%
ALTIN 2.441,260,23
BITCOIN %
İstanbul
17°

PARÇALI AZ BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Selami Şahin: Müzik Hayatına Dair İlginç Detaylar

Selami Şahin: Müzik Hayatına Dair İlginç Detaylar

ABONE OL
Mart 28, 2024 22:00
Selami Şahin: Müzik Hayatına Dair İlginç Detaylar
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Çocukluk Yılları ve Müzikle İmtihanı

Selami Şahin, Mısırlı bir anne ile Hataylı bir babanın çocuğu olarak Hatay Yayladağ’da bir köyde dünyaya geldi. İlkokul yıllarında öğretmenlerinin kendisine şarkılar söylettiği dönemde, Türkçeyi 8 yaşında öğrendi ve o güne kadar Arapça konuşuyordu. İlkokul öğretmeninin “Günün birinde sen şarkıcı olursun” sözleri, onun müzik hayatının temellerini atmıştı. Fakir bir aileden gelmesine rağmen, hayalini gerçekleştirmek için yola çıktı.

İstanbul Yolculuğu ve Ünlü Olma Süreci

Adana, Antakya, Ankara gibi şehirlerde çalıştıktan sonra anladı ki, şarkıcı olmak için İstanbul’da olması gerektiğini. 17 yaşına gelmeden İstanbul’a giden Şahin, Beyoğlu’nda bir otelde temizlik yaparak müzik hayatına adım attı. İlk bestesi olan ‘Sen Mevsimler Gibisin’ ile birçok ödül kazandı ve kısa sürede ünlendi. Nota bilmemesine rağmen, kendi kendine öğrenerek başarılı bir kariyer inşa etti.

Müzik Kariyerinde İlginç Anılar

Selami Şahin, Zeki Müren gibi ünlü sanatçıların şarkılarını seslerine uygun olarak bestelediğini ve onlara sunduğunu belirtti. Müziği çok seven ve farklı melodiler üzerine eserler üretmeye çalışan sanatçı, genç müzisyenlere de “yapılmamışı yapın, yazılmamışı yazın” diyerek tavsiyelerde bulundu. 58 yıllık sanat hayatında birçok şarkıya imza atan Selami Şahin, hayranlarına minnettar olduğunu vurguladı.

Şahin, son projesi olan “Selami Şahin Saygı Albümü”nde genç müzisyenlerin eserlerini seslerine uygun olarak yorumladıklarını ve bu durumun kendisini mutlu ettiğini belirtti. Ayrıca, Arapça şarkılar da yazan sanatçı, Orta Doğu’da büyük bir hayran kitlesine sahip olduğunu dile getirdi.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.