DOLAR 32,4504 -0.15%
EURO 34,8290 -0.66%
ALTIN 2.441,260,23
BITCOIN %
İstanbul
14°

HAFİF YAĞMUR

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Sınav Değerlendirme Süreci ve Yeni Uygulamalar

Sınav Değerlendirme Süreci ve Yeni Uygulamalar

ABONE OL
Mart 5, 2024 17:04
Sınav Değerlendirme Süreci ve Yeni Uygulamalar
0

BEĞENDİM

ABONE OL

MEB Ölçme, Değerlendirme ve Sınav Hizmetleri Genel Müdürü Kemal Bülbül’den Açıklamalar

MEB Ölçme, Değerlendirme ve Sınav Hizmetleri Genel Müdürü Kemal Bülbül, 26-27 Mart 2024 tarihlerinde yapılacak olan ikinci dönem ülke genelinde ortak düzenlenecek sınavlar hakkında açıklamalarda bulundu.

Öğrencilere Geri Bildirim Verme Odaklı Sınav Anlayışı

Bülbül, sınavlarda öğrencilere geri bildirim vermek ve eksik öğrenmeleri belirlemek amacıyla Milli Eğitim Bakanlığı Ölçme ve Değerlendirme Yönetmeliği doğrultusunda açık uçlu soru sistemine geçildiğini vurguladı. Ortaokul ve liselerdeki sınavlarda artık öğrencilerin cevapları kendi cümleleriyle yazmaları gerektiğini belirtti.

Yeni Sınav Uygulamaları

Ülke genelindeki sınavlar “ülke genelinde”, “il ve ilçe genelinde” ve “okul genelinde” olmak üzere 3 şekilde yapılacak. Bu uygulama ile öğrencilerin belirli kademelerdeki derslerinden birini bakanlık olarak yapacaklarını söyleyen Bülbül, sınavlarda açık uçlu ve kısa cevaplı soruların hakim olacağını açıkladı.

Değerlendirme Süreci ve Puanlama

Öğrencilerin cevapları bağımsız iki puanlayıcı tarafından puanlanacak ve tutarsızlık durumunda üst puanlayıcı tarafından değerlendirilecek. Sınavların değerlendirme işlemleri okul müdürlüklerinin kararı doğrultusunda yapılacak. Sınav sonuçları ilgili platformlar üzerinden erişime açılacak.

Sonuçların Açıklanması

Sonuçlar Türkçe dersi 6. sınıf ortak yazılı sınav sonuçları “ortakyazilisinav.meb.gov.tr” adresinde okul müdürlüklerinin erişimine açılacak. Diğer derslerin sınav sonuçları ise ilgili öğretmenler tarafından e-Okul sistemine işlenecek ve öğrencilere bildirilecek.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.