DOLAR 32,5738 0.13%
EURO 34,9725 -0.11%
ALTIN 2.439,220,14
BITCOIN %
İstanbul
17°

PARÇALI BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Termal Barkod Üretimi

Termal Barkod Üretimi

Barkodlar ürünlerin listelenmesi bilgisayarlara girişlerinin yapılması konusunda oldukça önemli aşamaları oluşturmaktadır.

ABONE OL
Ekim 6, 2022 14:38
Termal Barkod Üretimi
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Barkodlar ürünlerin listelenmesi bilgisayarlara girişlerinin yapılması konusunda oldukça önemli aşamaları oluşturmaktadır. Barkod olması sayesinde ürünlerin birbirleriyle karışmaması satışı sırasında fiyatlandırmaların kolay yapılması ve takiplerinin pratik bir şekilde yapılması oldukça kolay olmaktadır. Barkodlar her bir ürüne özeldir ve asla farklı ürünlere aynı barkod verilmemektedir. Tıpkı insanlarda T.C kimlik numarası olduğu gibi barkodlarda da ürünlerin kimlik numarası şeklinde düşünülebilir.

Ürünün hangi ülkeye ait olduğu hangi şirket tarafından üretildiği malul numarası ve kontrol numarası gibi bütün aşamalar barkod üzerinde yer almaktadır. Gerek satın alan müşteriler gerek ise satışını gerçekleştirecek olan üreticiler ürünle ilgili bilgilere barkod üzerinden kolaylıkla ulaşabilirler. Barkodların farklı birçok çeşidi bulunmaktadır bunlardan bir tanesi de Termal barkod olarak adlandırılan ürünlerdir.

Termal Barkod Kullanım Alanları

Her bir barkodun kullanım alanları birbirinden farklı olmaktadır. Termal barkodlar ise ısı, ışık gibi veya nem gibi dıştan gelen etkenlere dayanıklı olmadıkları için burada tercih edilen ürünün bu tarz alanlarda satışı olmaması gerekmektedir. Bu yüzden termal barkodun kolay yıpranacak yerlerde tercih edilmemesi doğru bir karar olacaktır. Termal etiket yapım aşaması ise oldukça pratiktir. Termal ısıya getirilen baskı sıvılaştığı zaman kolaylıkla işlem gerçekleştirilebilir. Böylece termal barkodun aktarımı sağlanarak ürün kimlik numarasıyla bütünleştirilmiş olur. Kolaylıkla ürünün satışı bu barkodlama işleminin ardından gerçekleşebilecektir. Kullanım alanına dikkat edildikten sonra ekonomik olan termal barkod etiket oldukça işlevsel bir ürün olarak karşımıza çıkmaktadır.

Barkod Numarasının Anlamı

Barkod numaralarının birçok farklı rakamdan oluştuğunu hepimiz biliyoruz. Bakıldığı zaman oldukça karmaşık gibi gözüken bu rakamların her birinin ise anlamı vardır. Barkodlarda ilk 3 rakam ürün ülkede üretildiği ile ilgili bilgiyi hem bize hem de ürünün satışını gerçekleştiren yerlere iletmektedir. 3 rakamın ardından gelen 4 rakam ise ürünün hangi şirket tarafından üretildiğine dair bilgi edinmemizi sağlamaktadır.

Devamında gelen 5 rakam mamul numarasını sonda oluşan rakam ise ürünün kontrol numarasını tarafımıza aktarmaktadır. Böylece ürünün barkod numarasına bakarak bu bilgileri kolaylıkla ulaşabiliyoruz. Ürünün satışını gerçekleştiren işletmelerde bu bilgilerin kaydını gerçekleştirdikleri zaman satış sırasında yaşanacak olan herhangi bir sorunda kolaylıkla muhatabına ulaşabileceklerdir. Barkodonline internet sitesinden istediğiniz barkod etiket temini yapabilirsiniz.

Barkod Etiket Ücreti

Termal barkod etiket ve diğer barkodların fiyatları birbirlerinden farklı olmaktadır. Termal barkod daha uygun fiyatlarla piyasada satılmaktadır. Normal barkodlarda ise çeşitli ürünlere farklı özelliklerde barkod yapılması zorunluluğundan kaynaklı olarak farklı ürünler karşınıza çıkabilmektedir. Bu yüzden hangi ürünün satışı ile ilgili barkoda ihtiyacı var ise buna uygun fiyatlandırmaları takip etmek doğru olacaktır. Barkodonline internet sitesinde aradığınız her türlü özelliğe sahip barkodları ise kolaylıkla ulaşabilmeniz mümkündür. Siteyi incelediğiniz zaman barkod özellikleri çeşitleri fiyatları gibi birçok ayrıntıya ulaşabilir kolaylıkla barkodların teminini sağlayabilirsiniz.

Kaynak: https://www.barkodonline.com/etiketler/termal-etiket

 

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.