DOLAR 32,3726 -0.35%
EURO 34,7682 -0.15%
ALTIN 2.412,19-0,42
BITCOIN %
İstanbul
13°

HAFİF YAĞMUR

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Uludağ’da Güneşli Havada Kayak Sezonu Başladı

Uludağ’da Güneşli Havada Kayak Sezonu Başladı

ABONE OL
Şubat 19, 2024 22:00
Uludağ’da Güneşli Havada Kayak Sezonu Başladı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Uludağ, Hafta Sonu Kayak Severlerin Akınına Uğradı

Türkiye’nin önde gelen kış turizm merkezlerinden Uludağ, hafta sonu güneşli havada kayak yapmak isteyenlerin ilgisini çekti. Tatilcilerin yanı sıra kayak öğrenmek isteyenlerin de tercih ettiği Uludağ’da, kayak dersi, ekipman kiralama ücretleri ve kıyafet masraflarının yüksek olduğu gözlendi.

Uludağ’da Kayak Eğitimi Önemli

Uludağ’da kayak dersinin saat ücreti 2 bin TL olarak belirlenirken, günlük kayak ekipmanı kiralama ücreti 750 TL, kayak kıyafeti ise 500 TL olarak açıklandı. Türkiye Kayak ve Snowboard Öğretmenleri Derneği Başkanı Yahya Usta, kayak eğitiminin belgesi olan eğitmenlerden alınmasının önemine vurgu yaparak, “Korsan taksici gibi korsan kayak öğretmenleri var. Ufak bir hatanın geri dönüşü olmuyor” uyarısında bulundu.

Uludağ, Sezonun Doluluk Oranına Ulaştı

Uludağ’da otellerin sezonunun 15 Aralık’ta açıldığı, kayak sezonunun ise ocak ayının ilk haftasında başladığı belirtilirken, hafta sonu kar kalınlığının 64 santimetre olarak ölçüldüğü kaydedildi. Bölge, yerli turistlerin yanı sıra Arap ve Uzak Doğu ülkelerinden gelen ziyaretçileri ağırlıyor. Ayrıca, 4-15 Şubat tarihlerinde düzenlenen Kış Festivali de üniversite öğrencilerine ev sahipliği yapıyor.

Kayak Eğitimi ve Öğretmenlerin Önemi

Uludağ’da kayak eğitmeni belgesi olan Yahya Usta, kayak eğitiminin hızlı ve etkili bir şekilde verilmesinin önemine dikkat çekti. Usta, özel derslerin grup derslerinden daha faydalı olduğunu belirterek, “Kayak öğretmeni olmadan hiçbir şey olmuyor. Biz Avrupalılardan daha iyiyiz, çünkü öğrencilerimizin memnuniyeti bizim için ön planda” dedi.

Uludağ’ın günübirlik ulaşım imkanı sunması ve her yaş grubundan kişiye kayak sporunu öğretme fırsatı vermesi, bölgeyi cazip kılıyor. Usta, kayağın yaş farkı gözetmeksizin herkesin öğrenebileceği bir spor olduğunu vurgulayarak, eğitimin doğru öğretmenlerden alınması gerektiğini vurguladı.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.