DOLAR 32,2234 -0.11%
EURO 34,9331 0.17%
ALTIN 2.445,790,57
BITCOIN 19734030,03%
İstanbul
18°

PARÇALI BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Antarktika’daki Göller Özel Koruma Alanına Dönüşüyor

Antarktika’daki Göller Özel Koruma Alanına Dönüşüyor

ABONE OL
Şubat 22, 2024 19:02
Antarktika’daki Göller Özel Koruma Alanına Dönüşüyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL

8. Ulusal Antarktika Bilim Seferi’nin Getirdiği Önemli Gelişmeler

Antarktika’daki Horseshoe Adası’nda gerçekleştirilen 8. Ulusal Antarktika Bilim Seferi kapsamında, buzullardan eriyen sular ve kar yağışlarıyla beslenen su kütleleri bulunuyor.

Göller Bilimsel ve Doğal Değerler Nedeniyle Koruma Altına Alınacak

Yapılan çalışmalar sonucunda, bölgedeki su göllerinin taşıdığı doğal ve bilimsel değerler sebebiyle kısa süre içinde özel koruma alanı (ASPA) ilan edilmesi bekleniyor.

Dr. Atilla Yılmaz’ın Açıklamaları

Antarktika’da gerçekleştirilen çalışmaların Bilimden Sorumlu Sefer Lider Yardımcısı Dr. Atilla Yılmaz, Horseshoe Adası’ndaki göllerin çok sayıda bilimsel projeye ev sahipliği yaptığını belirtti.

Özel Koruma Alanı ve Çevresel İzleme Programı

Dr. Yılmaz, göllerin ekosistem açısından zengin su kütlelerine sahip olduğunu vurgulayarak, özel koruma alanı ilan edilmesi planının önümüzdeki aylarda gerçekleşebileceğini ifade etti. Bu adımın Antarktika’nın bilimsel ve doğal değerlerinin korunması için önemli olduğunu belirtti.

İnsan Etkisi ve Çevresel Tehlikeler

Dr. Yılmaz, bölgede artan turist popülasyonu ve balıkçılık faaliyetlerinin yanı sıra, hava ve su yoluyla kirleticilerin bölgeye taşınmasının da ekosistemi olumsuz etkilediğini vurgulayarak, yapılan çalışmaların bu kirleticilerin seviyesini izlemeyi ve koruma önlemleri almada önemli bir rol oynayacağını ifade etti.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.