DOLAR 32,5108 0.18%
EURO 35,0455 0.45%
ALTIN 2.440,760,10
BITCOIN %
İstanbul
17°

HAFİF YAĞMUR

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Flinders Üniversitesi Araştırmacıları Üç Yeni Kanguru Türü Keşfetti

Flinders Üniversitesi Araştırmacıları Üç Yeni Kanguru Türü Keşfetti

ABONE OL
Nisan 15, 2024 19:02
Flinders Üniversitesi Araştırmacıları Üç Yeni Kanguru Türü Keşfetti
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Flinders Üniversitesi Araştırmacılarından Büyük Keşif

‘ABC News’ün “Megataxa” isimli dergide yayımlanan makaleye göre, Flinders Üniversitesi araştırmacıları, nesli tükenmiş “protemnodon” cinsine dahil üç yeni kanguru türü keşfetti.

Yeni Türler ve İsimleri

Yeni keşfedilen türlere “protemnodon viator”, “protemnodon mamakurra” ve “protemnodon dawsonae” isimleri verildi. En büyüğü olan “viator” türünün ağırlığının 170 kilograma kadar ulaştığı belirlendi.

Araştırmanın Detayları

Baş araştırmacı Dr. Isaac Kerr, beş yılı aşkın sürenin sonunda İngiltere, ABD ve Yeni Gine Adası’ndaki 4 farklı müzeden toplam 14 koleksiyondaki fosilleri incelediklerini açıkladı. Detaylı fotoğraflar çekilerek üç boyutlu tarama yapıldı.

Araştırmacının Değerlendirmesi

Dr. Kerr, “protemnodon viator”un Orta Avustralya’da, büyük göllerin ve ırmakların çevresinde yaşamış olabileceğini belirtirken, bu türün kızıl kanguruya benzer ancak daha kalın kemikli ve kaslı olduğunu vurguladı.

Keşfedilen Türlerin Yaşam Alanları

“Protemnodon mamakurra” türünün Avustralya’nın güney kıyılarında, Tazmanya bölgesindeki dağlar ve Yeni Güney Galler bölgesinin doğu kıyılarında yaşamış olabileceği düşünülüyor. Bu türün zıplamaktan ziyade el ve ayakları üzerinde hareket etmeye daha yatkın olduğu belirtildi.

Nesillerin Neden Tükendiği Hala Bilinmiyor

Haberde, kanguruların nesillerinin neden tükendiğinin henüz tespit edilemediği kaydedilirken, “protemnodon dawsonae” türü hakkında daha az bilgiye sahip olunduğu ve “valabi”ye benzendiği belirtildi.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.