DOLAR 32,4504 -0.15%
EURO 34,8290 -0.66%
ALTIN 2.441,260,23
BITCOIN %
İstanbul
16°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Avrupa Yatırım Bankası Savunma Projelerine Daha Fazla Finansman Sağlamalı
  • İlk Haberler
  • Ekonomi
  • Avrupa Yatırım Bankası Savunma Projelerine Daha Fazla Finansman Sağlamalı

Avrupa Yatırım Bankası Savunma Projelerine Daha Fazla Finansman Sağlamalı

ABONE OL
Mart 22, 2024 18:02
Avrupa Yatırım Bankası Savunma Projelerine Daha Fazla Finansman Sağlamalı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

AB Liderleri Savunma Projelerine Destek İstiyor

Avrupa Birliği (AB) ülkelerinin liderleri, Avrupa Yatırım Bankasının (AYB) borç verme politikasında değişiklik yapılmasını ve Bankanın savunma projelerine daha fazla finansman sağlamasını talep etti.

AB Liderler Zirvesi’nden Çıkan Kararlar

Brüksel’de gerçekleştirilen AB Liderler Zirvesi’nin sonuç bildirisinde, AB’nin artan tehditler ve güvenlik sınamaları karşısında kendi savunma hazırlığını ve yeteneklerini artırmaya kararlı olduğu vurgulandı. Savunma harcamalarının artırılması ve ortak yatırımların teşvik edilmesi kararlaştırıldı.

Avrupa Yatırım Bankası’na Çağrı

Savunmada ortak satın alımın geliştirilmesi ve savunmada ortak yatırımların artırılması hedefiyle Avrupa Yatırım Bankası’nın kredi politikasının ve çift kullanımlı mal tanımının uyarlanması talep edildi. Bankanın, savunma sanayisine direkt finansman sağlaması isteniyor.

Avrupa Savunma Sanayisi Güçlendirilmeli

Bildiride, Avrupa’nın savunma teknolojisi ve endüstriyel tabanının güçlendirilmesi gerektiği vurgulanarak, AB ülkelerinin savunmada ortak yatırımları artırmayı taahhüt ettikleri belirtildi. Avrupa Yatırım Bankası’nın haziran ayına kadar savunma alanındaki finansman seçeneklerini araştıracağı ve rapor sunacağı ifade edildi.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.